© Wilma`s Verden.

   

NYHETER 2010

07.12 Så va vi vel hjemme igjen etter 2 deilige uker på Amadores (GC), det gjør seg med en pause like før julestria setter inn. Wilma har vært på ferie hos sin datter Mira og har kosa seg stort dær, lange deilige turer hver dag og mye kos fra Mira, så tenker hun har hatt reine ferieparadiset selv. Mens vi var borte så tikket det inn en del resulater på mobilen. Ludo (N. Firebird) debuterte på utstilling i sør, det ble en 2 premie, matmor har tenkt å trene mere på handling og forsøke igjen til neste år. Her nord har Tootsie (N. Caddilac) vært i hd-røntgen og svaret kom fort denne gang og ble en B, det er vi godt fornøyde med og gratulerer.
I Arvika i Sverige har våre minste Nelvanaer vært på valpeshow, det gikk ikke dårligere enn at Kenzo (N.Sheridan) ble BIM og N.Tia Maria (Tia) ble BIR og 2 BIG i klasse 6-9 måneder. Vi er så stolte og sender mange gratulasjoner.
Blir visst dårlig tid til å ordne med nytt julekortbilde i år så det blir et gammelt som får gjøre jobben igjen. Lover å være flinkere til neste år.
  Endelig kom HD-resultatet til "Maja" (N. Goalkeeper) fra Fotball-kullet, bildene hadde blitt liggende hos veterinæren litt lenge så derfor har det tatt litt tid. Men hun fikk heldigvis fri med HD B. Hun er første ut fra Fotballkullet som har vært i røntgen, nå håper vi det tikker inn resultater fra resten av gjengen etterhvert.
03.11 Først og fremst må jeg jo gratulerer DAG med DAGen i DAG :-). Synd han må sitte på jobb og ikke kan være her heime og feiren den med masse gode kaker, men det tar vi igjen etterpå da.
Men SÅ til gode nyheter......Nelvana`s Star Craft "Tassen" har vært i røntgen og er røntget fri med B hofter, vi gratulerer så mye. Vi venter enda på HD-resultet fra Maja, det må da nerme seg 4 uker sia hun var i røntgen, de har til og med betalt til NKK på forhånd så det er merkelig at det skal ta så lang tid, men eieren har vært i kontakt med veterinæren som tok bildene og de skal få sjekket hva som har skjedd. Rart var det også at HD-resultatet til N. Thunderbird ikke kom med på oppdateringen på Dogweb. Nå er altså 3 av Am-Car kullet røntget og alle så langt fri. Resultatet på N. Mustang kommer ikke fram på DogWeb da han bor i Sverige, men han har da fått HD- A.
24.10 Tuva som har vært syk veldig lenge er nå helt frisk og vi puster lettet ut. Lenge var vi redd for at det var lymfekreft og var sikker på at ho ikke ville klare seg, men biopsien viste ingen kreft. Veterinærene har kommet fram til at det var harepest, og etter flere antibiotikakurer er hun endelig frisk og tilbake til sitt gamle jeg.
Så vær ops dær ute, harepest er ikke å spøke med.
Nå får vi håpe Tuva holder seg frisk og fin og slipper å gå gjennom dette igjen.
19.10

Så var man hjemme igjen etter en kjempetrivelig helg i Tromsø, ble ikke de store resultatene på utstillingen, men himmel kor trivelig vi har hatt det ilag med hundevenner, og spist stoooore mengder god mat ALLE dagene. Fredag var vi hos Tootsie sin familie, klippet ho og etterpå vanket det et vanvittig flott tapas-bord.
Lørdagskvelden var vi 24 samlet til biff-buffet på Steakers, fantastisk mat og alle var stinne i magene etterpå.
Søndagskvelden dro jeg og Karin tilbake til Tootsie og da ble det servert "Jonas-pizza" og vi åt oss stappmette igjen, tusen takk Jane og Trond for fantastisk bevertning.
Lørdag var det dommer Ann Carlstrøm fra Sverige som dømte springeren, fra våre var det bare to juniorer fra Am-car kullet som stillte, Thea (N. Chevelle) og Tootsie (N. Cadillac). Begge fikk 1 pris og Thea fikk i tillegg HP. Bir ble SU(U)CH NUCH JWW-08 High Score Top-Model og Bim
SE(U)UCH High Score Opportunity-Nox. Dommeren holdt hardt på CKène, og jeg tror det ble bare gitt til BIR og BIM hundene.

Søndag var det norske Lisbeth Cambell som dømte, flere av våre var med denne dagen. Det startet bra med juniorene, både Thea og Tootsie fikk HP og denne gang ble Tootsie nr 1 i juniorklassen, Bajaz (N.Special Design) ble litt for grov for dommeren og fikk ren 1 premie og nr. 4 i åpen klasse. Ylva (N. Cool Creation) fikk 2 premie, en flott kritikk foruten at hun mente hun hadde setterlikt hode, den syntes jeg var litt drøy, hun er en tanke lang i snutepartiet, men absolutt ikke setterlik, men, men, det er jo dommeren som ser og mener, Wilma fikk 1 premie og nr. 2 i åpen klasse, men dommeren holdt hardt på CKène og hun fikk ikke CK selv med en strålende kritikk (tidligere har vi da fått CK og res. CACIB for samme dommer) Men hun hadde vel ikke dagen sin i dag da Wilmamor.
Mira fikk 2 i Championklasse da dommeren mente hun ikke var rasetypisk nok. Ja, ja, sånn kan det gå iblandt. Det ble reprise på BIR og BIM og vi sender mange gratulasjoner til kennel High Score med sine flotte hunder.
Fikk øyelyst Ylva igjen og hun fikk supre øyne med UA. Øyelyseren kommenterte at om alle var så enkle under øyelysning så hadde øyelysning vært en lek, hun er bare så enkel og grei den unge damen og sitter som et lys til det hele er over.
MEN artig DET har vi da hatt det. Tusen takk til hele gjengen for en super helg, ser fram til vi møtes igjen.

04.10 Nå begynner det å plinge inn resultater fra HD røntgen. Nå har to fra Am-Car kullet (N. Mustang og N. Thunderbird) fått sine resultat som begge var fantastiske A, slik tar vi gjerne mer av :-)
26.09 WILMA E RÅ, æ e heilt søkkimponert over damen. I morgest fikk vi telefon fra jaktlaget som hadde skutt en kalv og en annen var påskutt og usikkert om treff, en annen jeger hadde sett en fjorårskalv i samme flokk som haltet så vi ble da tilkaldt for å søke opp dyra. Startet søket vel 1,5 time etter påskytning, det var ikke gjordt funn av hår el. blod på skuddsted. Jeg var veldig spent på om Wilma ville gå på spor av elgen uten blod og spesielt om hun ville holde seg til et dyr når det var mye annet tråkk i området. Vi så fort at i sporene så var det en klov som spriket mye, i størrelse var det riktig med fjorårskalven som hadde haltet litt. Wilma tok fort opp sporet, vi gikk og gikk og atter gikk, jeg turte heldigvis å stole fullt og helt på ho selv om jeg ikke var sikker på at hun skulle klare det, et par gang mista ho sporet om måtte rundere seg inn igjen. Når hun er på sporet så er det regelrett vont å holde lina, ho holder stort trykk framover. Vi gikk over elver og Wilma fant alltid sporet tvert på andre siden, over myrer, hauger, kratt og skog, tok oss et par små kaffepauser underveis, men Wilma syntes det var bortkastet tid og ville helst bare videre. Hele tiden så vi samme spor fra elgen med sprikende klov så hun holdt seg til rette dyr. Etter vel 3 timer kom vi i et veldig bratt område og vi trykte nok dyra framfor oss, de hadde ikke hatt problemer med å gå i stupbratt terreng, det hadde heller jeg, spesielt med en overivrig Wilma i lina foran som dro meg lett avgårde, fikk stoppe henne innimellom og roe ned litt. Vi fant ingen liggeplasser så kalven var kelt klart i fin form og hadde god fart, heller inga blod, Wilma markerte lett noen gang i sporet, men vi fant ikke spor av blod der. Til slutt kom vi ned på en vei der dyrene hadde krysset, Wilma ville egentlig ikke ned dit, men ville fortsette videre bortover skråningen i umulig terreng, men da jegerne hadde funnet sporene på veien så tok vi henne med dit. Men Wilma hadde nok rett..........etterhvert fant vi sporene av de dyrene vi hadde fulgt mye lengre oppover veien.
Men alle dyrene hadde nå gått over i nabovalet, etter at jegerne hadde snakket med leder av ettersøksringen så ble de enige om at kalven nok ikke er truffet og at det ville være meningsløst å fortsette søket da dyrene flyktet foran oss. De hadde jo allerede skutt en kalv så Wilma fikk kost seg skikkelig med restene oppe på gården. Hun drakk blod, spiste kjøtt fra kjakene og prøvde å dra med seg hele skinnet med hodet og det hele. Hunden som hørte til på gården hadde stukket av med skankene så de var borte. Men Wilma fikk et øre med seg i bilen på tur hjem, det var borte når vi kom hjem så det gikk ned på høykant. Så da har vi endelig fått prøvd oss på ettersøk og trenger ikke lenger være i tvil om Wilma fungerer, for det beviste hun i dag. Nå ligger hun og sover, men jeg må gi ho et bad for det lukter blod og slakt av ho.
Tusen takk til Stine som tok Piffi med på tur mens vi var borte hele dagen.
25.09 Uff, no sitt æ bare hær og e bekymra......Tuva som bestandig har vært frisk er stakkar nå blitt syk. Det startet med betente mandler mener dyrelegen, etter første antibiotikakur var hun ikke bra og ble satt på en ny, nå var lymfekjertelen på venstre side blitt betent, etter noen dager på ny kur så ble hun litt bedre og spiste mat bedre, men fikk fort tilbakefall med litt feber, lite matlyst og lymfekjertelen er som en tennisball og steinhard. I dag var hun hos dyrelegen igjen, det ble tatt ultralyd og forsøkt å få ut veske, men lite kom ut. Hun er nå satt på en sterk kur (Keflex) som vi håper tar infeksjonen.
Samtidig får jeg telefon fra Tromsø, Tootsie som er midt i løpetida er i dårlig form, de drar til dyrelegen og får konstatert livmorbetennelse, hun er heldigvis kvikk og oppegående og har matlyst så det tror jeg går fint. Heldigvis er det åpent og pusset kommer ut.
Man blir jo så bekymret og lei seg når hundene blir syke, nå får vi bare krysse fingrene for at det går bra med begge.
19.09 I helga har Thea (N. Chevelle) gjordt reint bord på Sortland både lørdag og søndag. Lørdag stillte hun for dommer Svein Helgesen og fikk 1jk, 1jkk, CK, 1btk, CERT og BIR, BIM med cert ble Zelini`s Remlington Sportsman. Søndag ble det dommerbytte, egentlig skulle Nils Molin dømme springerene, men det ble Carl-Gunnar Stafberg som dømte, det gikk like godt for Thea denne dagen: 1 jk, 1jkk, CK, 1btk, CERT og BIR, det ble ikke gitt ut noe hannhundcert denne dag. Thea fikk ikke plassering i gruppefinalen, men tenker de er storfornøyde med alt de har oppnådd, to cert på en helg er jo supert for en junior. Masse gratulasjoner til Thea`s familie og spesielt til meget dyktige Kristine som er så ung og er utrolig flink med sin hund.
Lørdag var også Kenzo (N. Sheridan) på valpeshow i Sverige, det ble 1 pris med Hederspremie BIR og 1 BIG, vi gratulerer Marita så mye og er kjempestolte over det de får til.
04.09 I Sverige har Kenzo vært på valpeshow igjen, oppførte seg eksemplarisk og fikk strålende kritikk, men Hedersprisen ble holdt igjen da de syntes han haltet litt, regner med det bare er en liten forstrekning og at det gir seg fort, han får ta det med ro et par dager nå, er vel ikke så enkelt med en liten kropp i den alderen.
I Ballangen har Khira (N. Corvette) og Tootsie (N. Caddilac) stillt i juniorklasse på utstillingen til NTBK. Khira ble handlet av unge Vilde, for begge var dette første gang og de klarte seg godt og fikk god hjelp av dommeren, det ble en 2 premie på Khira. Tootsie sprang seg fram til 1 premie og Hederspris for den finske dommer Leni Finne. Begge fikk flotte kritikker.
30.08 Kenzo (N.Sheridan) som bor i Sverige har debutert på valpeshow i helga. Han oppførte seg eksemplarisk og fikk en flott kritikk og premiering (Hederspris og BIR) ble ikke plassert i BIS. Kenzo har egen hjemmeside, der står dommerens kritikk, den finner du her. Vi sender mange gratulasjonsklemmer og krysser fingre og labber for neste show som blir i september.
26.08 Så var Ylva`s løpetid i gang, skal ikke parre henne nå, men må få tatt progesteron rundt 11-14 dag for å se hvordan hun ligger an i forhold til parring, jeg målte progesteron på både Mira og Bella på løpetiden før og kunne da med trygghet bestille flybillett så snart den endelige løpetiden startet og vi kom fram til rett tid med full klaff. Så nå får vi se om Kristin skal få det gjordt i Tromsø eller om Ylva kommer hit og får det gjordt.
Nelli (N. Snowracer) har nå vært innom øyelyser igjen og har fått UA :-)
21.08

Ja, ja, det e da lov å prøve seg.......;-). Hadde meldt Wilma på ordinær blodsporprøve i Bjerkvik i dag, men ombestemte meg og forandret det til Ylva for 1 1/2 uke sia. Denne korte tia har vi gått 3 småe lærespor, men damen viser helt klart interesse og har forstått hva det går ut på, jeg var ganske så klar over at det var for lite trening, men pytt, vi tok prøven som god trening. Hun gikk supert den første delen, men så dreide hun ut av sporet og viste etterhvert at nå er det ikke mere dufter her, jeg forsøkte å få henne innpå igjen, men vi fant ikke tilbake, like greit å bryte av enn å presse hunden som er i opplæring for mye. Snille dommere (hadde hele 3 stk. med på turen) viste oss hvor det gikk og hun fikk finne sporslutt. Det var solsteik og marka var tørr i områder, det viste seg fort at det var de tørre områdene som ble utfordring, mens der det var litt skog gikk hun fint, har da ikke vært så enkelt å trene på tørr mark denne sommeren :-/. Men jeg synes hun var flink tross lite trening. Piffi fikk også en null, hun gikk til sårleie, men rotet seg bort etter det, hun har hatt mange gode treningspor så det er bare å prøve igjen, vi vet hun kan. Bajas derimot, han har vel kanskje trent like lite som Ylva, Monica hadde ikke tenkt å melde på da de har gått for lite. Han mistet sporet en gang, Monica fikk hjelpe han litt og han runderte seg inn på det igjen, det holdt til en 2 premie, det synes jeg er sterkt jobba med tanke på de få korte spor han tidligere har prøvd seg på.

Kom inn en hyggelig melding fra Karina i Mo i Rana, det ble CERT på to av Wilma`s barnebarn i dag. 7 springere var påmeldt, Amira fikk CERT og ble BIM og Pondus 2 beste hanne m. CERT (Barn av Nelvana`s Snowracer)

10.08 Så var vi vel hjemme etter ei fantastisk helg i Lofoten, skulle egentlig ikke dra, men var ikke sein å be da våre gode venninner Karin og Mira inviterte meg og Wilma med på jomfrutur med den nye campingbilen deres. Vår forverttispe Ylva og Thea (datter til Mira) skulle stille begge dager. Nå skulle vi virkelig overraske dem og stille opp "ringside" lørdag formiddag og være heiagjeng, men tror du ikke vår forvert Kristin oppdaga oss fredagskvelden da de kom på plassen for å sette opp utstillingsteltet, og da vi gikk tur møtte vi selvfølgelig Thea`s familie, ikke så greit å gjemme seg i mengden med to springerfrøkenener med oss, men morro var det likavel.
Alle var strålende fornøyde etter helga, det ble flott premiering både i utstillingsringen, barn og hund og i lydighetsringen, store gratulasjoner til Karin (Thea`s fam.) og Tiara som tok 1 premie i lydighet begge dager og ble klassevinner på søndag.
Ylvaen vår slo til med CERT begge dager, BIM lørdag, BIR og 3 BIG søndag. For bilder og resultater se i fotoalbumet - turer.
27.07

Det var litt leit at jeg ikke fikk lagt inn gratuklasjon til Am-Car gjengen på deres ett-års dag, men jeg og Wilma har vært på en hærlig fjelltur sammen med min søsters familie inn til Kebnekaise fjellstasjon.
Men her er i alle fall en liten hilsen og en oversikt over hvordan det går med dem:

Nelvana`s Mustang (Tango)- har det flott i Sverige sammen med en litt eldre springertispe, og nylig fikk han seg en liten springersøster til i familien. Ha trener en del lydighet og har vært på et par utstillinger med HP -valp som beste. Han begynner å bli stor gutt nå og vi følger spent med i utviklingen og spenningen det blir når han skal stille på utstilling som voksen.

Nelvana`s Firebird (Ludo) - har jeg hatt den glede av å treffe innimellom, han har bodd i Bardu fram til nå og flyttet til Oslo med sin eier i sommer, men håpet er at han kommer nordover igjen om hans eier velger å ta mere jobb her nord. Ludo har utviklet seg flott, og da jeg hadde han her sist for en klipp så angret jeg på at jeg ikke fikk tatt han med på utstillingen i Mai, han er en meget god type og kommer de nordover igjen så skal vi prøve å få de med til Tromsø på NKK`n. Ludo har jevlig trnt hverdagdlydighet med Bardu hund, og regner med de blir å fortsette treningen der sør om de blir der nede.

Nelvana`s Thunderbird (Rock)- Vokser og trives på Fauske. Han har vært med på en del hundetreninger i området der han bor og vi regner med han har lagt det meste av valpestrekene på hylla og begynt å bli en voksen kar nå.

Nelvana`s Starcraft (Tassen)- Tassen bodde først på Jevnaker, men på grunn av kraftig allergi hos barn i familien måtte han med tungt hjerte omplasseres, han bor nå hos friluftsfolk i Hurdal sammen med deres andre hunder og det går helt fint. Tassen ble operet for entropion på det ene øyet da han var ca. 6 måneder, det ble helt flott etterpå.

Nelvana`s Camaro (Tinka)- Lever det gode liv i Lofoten. Vi har ikke fått mulighet til å se henne siden hun var valp, men håper de har mulighet til å komme på kenneltreffet som blir i september. Tinka, eller Polka som hun ble kallt her fikke n spesiell plass i våre hjerter da hun ble litt lengre her sammen med broder Tango, de var med på hytteturer m.m. og hun var en enkel og behagelig valp som kunne smelte ethvert hjerte.

Nelvana`s Corvette (Khira)- Khira går det strålende med i Ballangen, hun og familien storttrives sammen og selv minstejenta i familien har hatt stort hell med å trene henne. Hun er omgjengelig og behagelig, som valp var hun en av de med racergir, dette har roet seg og hun fungerer supert. "Bestemor" Karin har hatt den glede av å treffe Khira flere gang og regner med hun skal innom igjen snart til en klipp. Vi håper å se Khira og familen på kenneltreffet også.

Nelvana`s Chevelle (Thea)- Tja....hva skal man si......:-). Thea og sin unge fører Kristine imponerte oss stort da vi møttes på utstilling i Tromsø, Kristine som er bare 13 år har trent Thea selv, de har vært på flere kurs sammen og trener flere gang i uka både bruks og lydighet og har til og med deltatt på RIK -kurs med stort hell. Thea og Kristine har nå bestått appelmerket i lydighet som tilsvarer bronsjemerke, gjett om vi er spent på fortsettelsen, disse to unge damen har virkelig en framtid sammen. Ikke bare err de flinke, men Thea har gjordt det flott på utstilling også, hun har stillt 2 ggr og begge gangene med CK og til og med 2 beste tispe og slo ut mammaen sin. Neste utstilling blir Svolvær 7- 8 august, gjett om vi heier.

Nelvana`s Cadillac (Tootsie)- Vårt lille sjarmtroll.....Tootsie har jeg hatt mye kontakt med og blitt godt kjent med hennes trivelige familie. Nå i sommer har Tootsie vært her i 2 uker, periodevis i en flokk på opp til 6 hunder i alle aldre, hun har fungert helt supert og funnet sin plass i gjengen fort. Tootsie, matfar og hennes springer-storesøster Sasha er ofte på jakt, og Tootsie viser stor interesse for fugl. Hun skal snart begynne blodsportrening og målet er å få henne til godkjent ettersøkshund.
Men her er ikke bare "brain", hun har da "beauty" også......hun har stillt 2 ggr i juniorklasse med stort hell, selv om hun har vært overlykkelig over det hele og for det meste flydd rundt ringen så oppnådde hun Hederspris en dag og CK neste dag med flotte kritikker, tenker hun skal gjøre det enda bedre når beina treffer bakken og valpefærene roer seg, men det er da mye mer morro å se en overlykkelig hund i ringen enn en som er redd og og ikke synes det er noe gøy.

Vi ønsker dere alle lykke til videre og ser fram til bilder etterhvert som de vokser.
Om dere tar en titt i gjesteboka så ligger det en liten hilsen fra "bestemor" Siw der sør.

For å se bilder av kullet det bare gå inn på siden "KULL" og klikke på den enkelte hund.

27.06
I dag kom en gladmelding fra Kristine og Thea i Kvæfjord. De har vært på treningsamling i Bø og trent lydighet, helga ble avsluttet med appellmerkeprøve, denne besto de med glans. Thea (N. Chevelle) er bare 11 måneder og Kristine som trener henne er 13 år, de er en fantastisk flott ekvipage og ser ut til å passe helt perfekt for hverandre, hvor langt disse to blir å nå, ja det vil tiden vise, de er jo så unge begge to og har mange år de kan trene sammen.
Så vi sender mange gratulasjoner til dem begge som nå har bronsjemerket i lydighet og venter i spenning på at de stiller i klasse 1.

(Bildet er fra da Thea var valp)
31 mai

Vel hjemme igjen etter en super helg i Tromsø. Flotte resultater i utstillingsringen og mye sosialt med trivelige hundefolk.
Lørdag stillte vi for dommer Theo Leenen fra Belgia, her gikk det supert for alle, han likte tydeligvis springeren for var mye strengere i bedømmingen på andre raser. Slik ble premieringen på våre 5:
Nelvana`s Special Design 1 bhk, CK, CERT BIR og 3BIG
Nelvana`s Cool Creation 1 btk, CK, CERT, BIM
Nelvana`s Snowhite in Black 1 CHK, CK 2 btk.
Nelvana`s Chevelle 1 pris, CK 3 btk.
Nelvana`s Cadillac 1 pris med Hederspremie
Så alle våre fikk super kritikk og premiering, kjempefornøyde får man vel si at man er.

Stillte i oppdretterklasse og fikk en Hederspremie.

Lørdagskvelden ble det grilling på campingen i godt lag, med et så trivelig gjeng så må det jo bli hyggelig.
Søndag var det ny dommer og blanke ark, denne dagen var det våre venner fra Sverige sin dag. Finnliden`s Fillippa K ble BIR og Finnliden`s End of Crime ble BIM, vi gratulerer enda en gang og takker for hyggelig selskap.

Dommer søndag var Colette Muldon fra Irland.
Våre 5 fikk:
Nelvana`s Chevelle 1 pris 2 btk CK
Nelvana`s Snowhite in Black 1 chk, CK, 3 btk
Nelvana`s Cadillac 1 pris CK, 4btk
Nelvana`s Cool Creation 1 ak, 2 akk
Nelvana`s Special Design 1 ak, 2 akk

Flere bilder fra helga finner dere under fotoalbum diverse 2010

Kom en mail fra Karina og "Nelli" Nelvana`s Snowracer på Mo, de har vært på utstilling med små og store og resulatet ble slik:
BIR, cert og BIG 3 på Nelli
BIR valp og BIG 2 valp på Pondus
1.premie og HP på Erah
Valpene Mira og Lomi fra Amazing-kullet var også med og fikk flotte kritikker!
Vi sender mange gratulasjoner og er såååå stolte, regner med de blir å treffe på flere utstillinger i løpet av sommeren.


24.05 Tenk at hele 2 år er gått siden Kunst-kullet kom til verden.
Alle har det supert hos sine familier og fungerer meget godt.
Noen trener blodspor, jakt, lydighet og agility. Og noen har vist framlabbene i utstillingsringen, Bajaz og Ylva er de som er mest aktive på utstilling.
Chili: trenes i blodspor og jakt.
Theo: har BIR og BIM valp plasseringer, CK fra NKK og brukes praktisk i jakt der han fungerer supert.
Balder: fungerer godt som familiemedlem i Bodø, han er mye på tur og trener en god del søk.
Bajaz: trener lydighet med konkurranse som mål, agility og blodspor. Han har og oppnådd 2 HP, 4 CERT og res.CACIB, 3 BIM og 1 BIR på utstilling, har store utstillingsplaner for sommeren.
Buster: trener en del spor og er en super turkamerat.
Ylva: som er vår forverttispe trenes i blodspor og har oppnådd 3 HP, 2 CERT, 1 BIM og 1 BIR på utstilling. Finner vi en kavaler som passer bra for henne så tenker vi å sette valper på henne til neste år.
Piffi: En dame med fart i, hun trener både lydighet, agility og blodspor. Har BIM-valp plassering og 2 1-priser på utstilling (1 NKK)
Vi sender store gratulasjoner og en takk til deres familier som tar så godt vare på sine firbeinte venner, og HUSK, vi er fortsatt her for dere og er bare sååå glade for bilder :-) Ha en fin bursdagsfeiring.
08.05 Fotballkullet fyller 1 år i dag og vi sender stoooore gratulasjoner. Alle har det supert i sine familier, er friske og har flott gemytt. Har hatt gleden av å ha besøk av Rubi, Maja og Torres som har vært innom for en klipp, Kompis har vi hatt den glede av å besøke i Tromsø, det ble både deilog middag, klipping og valpeshow. Dina har det supert i Bergen og Dennis lever et hærlig liv med sin samboer på Ilseng. Det kom et-års bilder fra Rubi, disse finnes her.
26.04 Tenk så fort tia går, synes nettopp vi var og hentet Wilma i Sverige....og i dag er hun 6 år gammel. Hun er en fantastisk hund med stor personlighet, enorm jaktlyst og rå på spor, samtidig som hun er verdens godeste sofakose-hund, hva mer kan man ønske. Hun har og gitt oss to valpekull med flotte valper vi er stolte av, disse har fått supert gemytt og helse, og 4 av dem har selv fått avkom etter seg. Har vært en gang hos veterinæren på grunn av sykdom, hun hadde da en urinveisinfeksjon, ellers har hun vært frisk og fin. Skal ned til veterinæren nå å kjøpe et MEGA-bein som ho kan få kose seg med, så blir det nok litt ekstra kos også.
Å veit dåkker ka???.......i posten i dag kom det en pakke til Wilma fra hennes barnebarn "Tootsie" i Tromsø, snakk om overraskelse, i pakken va det 2 pakker med deilig hundesnadder som hun skal dele litt med Bella, de har nu allerede kosa seg med litttørket kylling. Mange takkeklemmer sendes til deilige lille Tootsie i Tromsø.
07.04 Fikk en trist beskjed, Birk, pappa til vårt Am-Car kull gikk bort i dag. Våre tanker går til Siw, Pål og guttene som var så utrolig glad i gutten.
21.03
Så var sesongen i gang, første utstilling som er NKK-Harstad er overstått. Wilma, Ylva og Bajaz stillte fra vårt "gjeng" for dommer Bertil Lundgren fra Sverige, 5 hanner og 9 tisper var påmeldt og 8 av tispene var i åpen klasse, mange flotte hunder og konkurransen var hard. Wilma fikk 1 premie, men ble ikke plassert, Ylva fikk 2 premie da hun var for smal ennå og trengte utvikles mye mer, Bajaz derimot gjorde det godt, fikk 1auk, 1aukk, CK, 2 bhk og reservecacib, ble slått av lekre "Larsson" til kennel High Score. Vi var godt fornøyd med dømmingen denne dag, dommeren tok seg tid og gikk nøye gjennom hundene, Bajaz som hadde en del "bajaz-færer" for seg og passet en del i den mikroskopiske ringen, fikk tid til å få vist seg. Litt synd at de plasserer springeren i en ring til "små-hundene", men det kommer vel av at Cocker og Am-cocker stiller etterpå og er mange flere så det regnes som mest små-hunder, vi hadde en avlang, liten ring, heeeelt umulig å få noe "drive" i travet.
Vi gratulerer kennel High Score med Bir og Bim, jeg har glemt katalogen hos Karin så har ikke navnene ennå, men "Larsson" ble i alle fall BIR.
Det var også trivelig å hilse på Jaana igjen fra kennel Baskethills i Finland, hun stillte med en halvsøster av Ylva og Bajaz som også fikk ren 1 premie i åpen klasse.
Flere bilder kommer etterhvert.

Bajaz og Monica (fremst) i unghundklasse.
26.02 Først må jeg fortelle at jeg i dag fikk et overraskende og hyggelig besøk, det var Tassen`s (N.Star Craft) sin matfar som ringte på, kjempetrivelig å få treffe han også, det er øvelse for tia så han er her nordpå i den forbindelse.
Litt senere kom Torres (N.Goalmaker) med sin familie, han har vokst og utviklet seg masse, ikke så rart at mye har skjedd sia sist for jeg har ikke sett han sia han var 8 uker gammel. Er blitt en flott unghund som nå er 10 måneder, kjempefin i psyken og virker meget avbalansert, hormonene har våknet i karen og han syntes det luktet himmelsk av mamma Tuva som nå har løpetid.
Han fikk seg en klipp, er ikke vant til klippemaskin eller å stå på bord så litt protester kom det, men jeg er staheten selv når vi holder på så han ga seg fort og skjønte at han kom ingen vei med protestene, så det hele gikk helt greit. Nå tok jeg ikke full utstillingsklipp, men heller en hverdagsklipp så han skulle slippe å stå så lenge første gang. Han har nå fått seg en egen bildeside her hos oss, den finner dere her.
21.02 I helga har det vært aktivitet her. Jentene og ei venninne av dem kom fredag, lørdag formiddag kom Karin og Mira, Tootsie ble overlykkelig for å treffe mamma og Mira storkosa seg ilag med dattera si. Lørdag kom også Rubi (N.Topscore) med sin familie for å få seg en klipp, hun var en engel på trimmebordet til tross for at hun ikke er vant til å stå på bord, har utviklet seg flott og er en lovende ung dame med deilig gemytt. Tootsie fant tonen med sitt halv-søskenbarn og fikk tatt ut litt overskuddsenergi. Bestemor Wilma ble litt uvel utpå kvelden og kasta opp, var og litt urolig i natt og kastet opp i 04 tia, blir bekymra når hun kaster opp da det er en skjeldenhet og som oftest når hun har vært drektig, men det er vi sikker på hun ikke er da hun er passet nøye under løpetiden. I dag har hun heldigvis ikke kastet opp så tenker det må ha vært noe hun har fått i seg. I formiddag kom Tootsie`s familie og hentet henne, hun var så glad da hun så hvem som kom at hun sprang mange gledesrunder og smilte fra øre til øre. Er så stille nå når det er bare meg og Wilma igjen her hjemme, men Tuva kommer i kveld og skal være her mens husfolket hennes er på ferie.
Har lagt inn noen nye bilder av Tootsie, Ruby og under diverse bilder.
14.02 I dag kom lille Tootsie (N. Caddilac), hun skal være her til over neste helg. Det er snøkaos ute og i takene ser vi ikke meter`n foran oss, så det ble bare en liten tur i gatene her med hundene. Begge ligger nå rett ut i hver sin kurv, virker som Tootsie har innfunnet seg med at familien hennes ikke er her. Hun har vokst mye og ser bra vinklet ut i kroppen, nå er hun midt i første løpetid så vi får passe godt på, guttene i bygda finner fort ut at det lukter himmelsk her. Har lagt inn et par nye bilder av Tootsie som Trond sendte for noen dager siden. -Bilder
12.02

Så var vi tilbake fra "parringsturen". Dro tidlig på lørdag, plasserte Wilma hos Mira i Bjerkvik, kjørte så til Evenes og tok flyet som gikk i 11 tia. Bella taklet flyturen med den største ro og syntes det var helt greit. Ordnet oss med leiebil på Gardermoen og kjørte direkte til Lorang og hans eiere i Oslo, Bella syntes det var litt for tidlig å lage småtasser lørdag, men det var kjekt å få bli litt kjent først. Dag har en søster i Lommedalen så vi dro ned dit på besøk. Søndag kjørte vi tilbake til Lorang, og denne gang var Bella mere lysten, Lorang var ikke sen å be og det ble et heng på hele 40 minutter, glad var vi for at vi ikke sto ute i kulda da. Dagen etter dro vi tilbake, kjøreturen fra Lommedalen tok sannelig sin tid for trafikken sto stille i perioder og vi brukte 3 ganger så lang tid på å komme fram, Lorang var overlykkelig for å se Bella og vi fikk såvidt av oss skoene i yttergangen før de hang fast igjen, nå hang de "bare" 30 min :-) Denne gutten kan virkelig sine saker.
Mandag kveld dro vi videre til våre venner på Trøgstad, regnet med at det holdt med parringer og skulle bare slappe av. Men så ble det slik at våre venner, som driver oppdrett av Berner Sennen, måtte i hui og hast ile ned til Skåne i Sverige med sin parringsklare tispe onsdag ettermiddag. Dag skulle dra til Stavanger på et møte så jeg valgte å dra med han opp til gardermoen og jeg og Bella tok inn på Thon hotel der.
Syntes Bella hadde oppført seg som om hun fortsatt hadde stådager og da passet det jo så greit å kunne forsøke en gang til. Lorang`s eiere var så utrolig trivelige at de kom kjørene til Gardermoen og besøkte meg og Bella, og tror dere ikke det sannelig blei en parring til på rom 711 :-) Lorang bruker ikke lang tid, er meget målbevisst og samtidig gentlemann. Vi falt veldig for den vakre sjarmerende gutten og håper virkelig det blir småtasser i april.
Ble en laaaang dag for meg og Bella i går, vi fikk ha hotellrommet til kl. 15.00 så sløva, gikk tur, så på TV, dusja og sløva litt til før vi tok bussen til flyplassen. Der fikk jeg sjekket inn bagasjen og plasserte flyburet innenfor porten til spesialbagasje, vårt fly gikk ikke før 20.10, jeg kunne ikke gå inn gjennom sikkerhetskontrollen da jeg måtte levere Bella først, så det ble mye venting i innsjekkingshallen, vi gikk tur, spiste, leste og døste, leverte Bella 19.15 og gikk inn for å møte Dag som var kommet med fly fra Stavanger. Hentet Wilma i Bjerkvik hvor hun har kost seg ilag med sin datter Mira, Bella ble med hjem siden det var så seint og vi ville ikke vekke våre snille forverter i Lavangen, hun ble veldig glad når hun så at vi var hjemme og sloknet i senga si.
Vi visste at Bella er enkel å ha med og takler det meste med stor ro, men at hun var SÅ kuul......hun imponerte flere gang med sitt rolige sinn, det være seg andre hunder, skranglene maskiner, traller, trange folkemengder, glassheiser, svingdører, absolutt ingenting var noe problem. Hun slekter tydelig på sin mamma, men mamma Wilma er nok hakket "røffere".
Vi vil sende MANGE HJERTELIGE TAKKER til Kirsti og Frode som eier Lorang, vi ble SÅ godt motatt, fikk deilig mat og kaffe og ikke minst for at de kom kjørene opp til Gardermoen for å gjøre et siste forsøk som resulterte i en vellykket parring.
Har lagt inn noen bilder fra turen i den ferske drektighetsdagboka (så får vi håpe at ho e drektig da).

29.01 Heeeelt fantastisk.....det nye systemet med elektronisk registrering av øyelysningskjemaene, for det første så slipper vi hundeeiere å fylle ut dette skjemaet som iblandt kan være en prøvelse når du har en flere hunder du skal kontrollere i et trangt lokale med mange andre hunder, pairene flakser gjerne iblandt, evig jakt etter den ene penna som er til rådighet o.s.v.
Da vi nå kom til øyelysning var det bare for oss å skrive under på papiret, resten lå inne på data og resultatet av øyelysningen ble sendt direkte til NKK. Så nå på morran var det allerede registrert på DogWeb.
28.01 Nå kan vi puste lettet ut, Bajaz (N.Special Design) og Ylva (N.Cool Creation) har gjenommgått alt av helseundersøkelser med glans, de har i dag vært hos øyelyser og fikk ingen anmerkninger, i tillegg fikk vi tatt gonioskopiering som heller ikke fikk noen anmerkninger, alle resultater legges inn på KULL- siden etterhvert som de kommer inn.
Jeg har nå fått bestillt billetter til meg og Bella til Oslo, må bare vente på bekreftelse for at Bella får bli med på disse flygningene.
Vi var en tur innom Maja (N.Goalkeeper) og hennes familie da vi var på Finnsnes i dag, ble servert kaffe og deilige hjemmebakte lefser. Maja har vokst masse og blitt en flott ung dame som allerede er ferdig med sin første løpetid, ble kjempeglad da hun fikk besøk av Ylva og Bajaz og så langt etter dem da vi måtte dra videre. Hun skal komme en tur innom her for en skikkelig klipp snart, da får vi få tatt noen bilder av henne.
27.01 Nå kan vi endelig bestille flybillett til Oslo, Bella begynte løpetiden i dag, tok lengre tid denne gang enn tidligere, men bedre seint enn aldri. Nå gleder vi oss stort til å hilse på vakre Lorang i Oslo og håper at det blir kjærlighet ved første blikk.
i kveld kommer Ylva og Bajaz fra Kunst-kullet, og i mårra tidlig drar vi til Finnsnes for å øyelyse og gonioskopiere, resultatene blir lagt inn når jeg er kommet hjem.
Så flott at Monica og Bajaz hadde mulighet å komme den lange veien fra Narvik å bli med, ikke ofte vi har mulighet til gonioskopiering her nord, øyelysninger kan man jo få på NKK-utstillingene som er 2 gang i året.
24.01 Så kom endelig Wilma`s løpetid, tok sin tid denne gang. Bella er også kommet hit nå i håp om at Wilma skal påvirke henne til å komme i løpetid hun også. Ludo dro hjem i dag, men regner med vi blir å treffe han snart igjen, vi bor jo foreløpig ikke så langt unna, verre blir det når han flytter til Oslo senere i år, da får vi vel trøste oss med bilder av sjarmøren.
Fikk oss en hærlig tur i marka i dag, kjørte til Flåget og gikk derfra, man kan gå overalt i skogen da det lille som er av sny er steinhard. Men i dag har det begynt å dale ned noen flak så håpet stiger om godt skiføre, neste helg blir det nok hyttetur og isfiske.
23.01
Hurrrraaa for Tango (N.Mustang) fra Am-car kullet som har vært på valpeshow i Sverige i dag. Det resulterte i Hederspris og BIR. Han var en smule urolig da hans samboer, springertispa Sigrid, er høyløpsk nå og han så aller helst ville være hos henne, men det gikk greit allikavel om hormonene hoppet litt rundt i hodet.
Her er hans kritikk:

2010-01-23
Domare Moa Persson

6-månader. Får ej bli mycket större. Mycket god typ. Välformat hanhuvud. Korrekt uttryck. Bra hals. Tillräckligt vinklad fram. Välvinklad bak. Passande benstomme. Lite platta framtassar. Välformad bröstkorg. Ännu lite valplös i ryggen. Korrekt svansansättning. Goda rörelser bak. Måste bli betydligt fastare fram. Fin päls och typiska fläckar.

Pris: HP BIR

20.01 Stakkar Tassen (N. Star Craft)....han ligger akkurat nå under kniven hos dyrelegen og får rettet opp øyelokkene. Han har plagdes en del med det ene øyet, og etter nærmere undersøkelse viser det seg at han har entropion (innoverrullenede) øyelokk. Normalt venter man gjerne til hodet er utvokst for å se om det retter seg, men Tassen var såpass plaget av det at dyrelegen ønsket å rette det nå. Heldigvis er dette et enkelt inngrep og han vil bli helt fin om kun kort tid.
18.01 Endelig kom resultatet på Chili`s (N. Piece of Art) HD resultat........han fikk også supre A hofter, hele kunstkullet har nå vært i røntgen og vi kan puste lettet ut for denne gang.
Sender masse gratulasjoner til Chiligutten og hans familie.