Valpedagbok for "Likør-kullet"
(Informasjon om foreldre finnes her. )

NUCH Zelini`s Macchiato "Lorang" og Nelvana`s Snowflake "Bella"

(les fra nederst og oppover, siste oppdatering vil ligge øverst.)

Bilder av valpene (klikk på link)

DIV. BILDER
Likørkullet 4,5 uker

Utekos -5 uker.

På tur 5,5 uker

På tur 6 uker

På tur 7 uker

Stallbesøk 8 uker

VIDEOER:
Likørkullet 2,5 uke.

Likørkullet: 3,5 uker

Likørkullet 5,5 uke

Likørkullet 6 uker

24 juni.
Det har gått supert med alle etter de har flyttet til sine nye hjem.
Denne dagboka avsluttes nå, men nytt om de små håpefulle blir å finne på kull -siden og på nyhetssiden. Etterhvert som det kommer inn bilder fra de nye eierne blir de lagt inn på siden til den aktuelle hunden, det er bare å klikke på navnet på kull -siden.
Vi ønsker alle små "likører" lykke til videre i livet.
19 juni.
Så va æ vel hjemme fra Bodøturen, merkelig å komme hjem til så stille hus.
Har fått hyggelige rapporter fra alle nye familier om at det har gått strålende og valpene er trygge og fine, sover hele natta og er snart stuereine. Fikk tatt bilde av Gallianos nye matfar på flyplassen, flyturen ned gikk supert med han også og de kom seg vel fram til Oslo uten problem.

Kanskje tar de turen nordover en gang og hilser på, det hadde vært morro.
Men nå har vi jo en del småtasser der sør, så kanskje vi skulle ta et aldri så lite treffe der nede :-)

14 juni.
I går dro Tia Maria og Sheridan til Sverige, må innrømme at tårene ble vanskelig å holde tilbake, jeg vet jo at de får det helt fantastisk hos sine nye familier, men det er langt unna. Heldigvis har disse egne hjemmesider så man kan følge dem dær.
Flyreisen gikk supert, Sheridan var trøtt og lå med magen til vers i flybagen og sov, Tia Maria var våken en stund før også hun sovnet, men ingen piping eller klaging, tusen takk til gode hjelpere Tone og Per Eirik fra Bardu som tok så godt vare på dem under turen. På Gardermoen sto de nye eiere klar og ventet. Turen fra Gardermoen til sine hjem i Sverige gikk også flott, de sov og snorket videre de. Vel framme fikk de utforsket sine nye hjem, Sheridan har fått en storebror som er en springerhanne ved navn "Tassen" og en papagøyevenn, han ble tatt godt imot av sine nye samboere. Han heter til daglig nå Kenzo. Tia Maria har flyttet inn på kennel Kristara, der ventet 2 voksne springerdamer og en katt, de har også tatt godt imot henne og hun har utforsket huset og hagen, lekt og hatt et lite "spanielrace". Her kan dere se bilder og lese litt om hennes første dag i sitt nye hjem.


Her er Tia Maria med sin nye familie på kennel Kristara i Torsby -Sverige.

Her hjemme er det nå bare Galliano igjen, han har nå sturet litt i all sin ensomhet, men er sammen med oss hele tiden så det går fint, han sov godt i natt, var ute og tisset i 04 tiden, men sov videre etter det.
Jeg skulle egentlig vært i Tromsø i dag og Galliano skulle være ilag med Stine, men helsa mi nektet, er vanskelig å sitte så lenge i bil, jeg får nok bare "kule han" i noen dager og håper det roer seg snart.

Kom en liten hilsen igjen fra Baileys på Hønefoss igjen, han heter nå til daglig Philip. Har det toppers hos Ane og familien, er meget trygg og behagelig, sier fra når han må tisse og tar ellers alle nye utfordringer med stor entusiasme. Kom noen flere bilder også :-)

12 juni.
Ludo (N. Firebird) på 10 måneder har vært på besøk. Det var første gang han har hilst på så små valper, men han var sååååå forsiktig, utrolig morro å se hvilke instinkter de har. Gjengen syntes det var stas med storbesøk av en så flott slektning. Tenk at for under et år siden så var Ludo på samme størrelse, utrolig så fort det går.Ludo brukte hodet sitt å dytte valpene med, de ble fort trygge på han og kosa seg stort.

Kom mail fra Kahlua sin familie, de har nå funnet endelig bruksnavn på gutten......det ble Kazan,
et lekkert navn som er enkelt å bruke. Alt går bare fint med Kazan, han trener for fullt på å tisse ute og er nå blitt flink å si fra så snart han må ut.

Synes matlysta har gått betraktelig ned på de 3 som er igjen, mulig de sturer litt når de nåer blitt færre, håper de får opp matlysta igjen snart, ikke morro med en valp som ikke vil ha mat. De er veldig glad i å få tørre kuler da, bruker å strø litt kuler på marka eller på valperommet så de har litt å pusle med, da er de helt med og kulene forsvinner på et blunk, så mat skal man nok altids få i dem, ikke noe problem å gi dem tørre kuler om man kontrollerer mengden de spiser.
I morgen skal Tia Maria og Sheridan ut på sin reise til våre gode naboer i Sverige. Planen er å reise fra Bardufoss i morgen ettermiddag, nå håper vi bare vekter-streiken ikke lager noe krøll for oss. Galliano skal være her til tirsdag, da kommer matfar fra Oslo og henter han.

10 juni.
Stille og fredelig, valpene har sovet MYE etter at de bare ble 3 igjen. Akkurat nå passet det meg bra da helsa fikk en liten knekk igjen, godt er det at Dag er hjemme nå og kan hjelpe til.
Baileys dro i går og det hadde gått kjempeflott på flyturen til Gardermoen, i dag kom det mange flotte bilder av han i sitt nye miljø, ser ut til at han har det helt fantastisk i sin nye familie. Han har nå fått sin egen bildeside som er linket fra siden "KULL" og man klikker på bildet av han, men dere kan klikke her også for å komme dit.
Har fått fine bilder på mobilen fra både Sambuca og Kahlua som også har det supert i sine nye familier. MMS bildene er ikke gode nok til å legge ut på siden så vi får vente med å lage bildesider til dem til vi får digitale bilder.

09 juni.
SAUER ER ÅLREITE DYR...... det syntes i alle fall valpene.
I går var vi på besøk på gården til mamma Bella, gjensynsgleden var stor og det var mye spennende å finne i stallen.
De har to kopplam som er veldig tamme, valpene fikk hilse på dem og det gikk ikke lenge før leken var i gang.

Her finner dere flere bilder.

Tidlig i morgest reiste Baileys med sin nye eier Ane fra Hønefoss.
Hun kom i går og vi fikk tid til å bli bedre kjent.
Baileys fikk seg et bad etter stallbesøket og ble så deilig så.

Ane og Baileys.

07 juni.
Nå er vi endelig ferdig med 8 ukers bildene, to ble tatt søndag da de skulle reise, resten ble tatt i kveld. De har blitt bedre på å stå på bord så det gikk over all forventning. Ståbildene finner dere under linken "8 uker"
Vi fikk da tatt noen "kose"-bilder også:

Galliano


Baileys

I går dro Sambuca (Ellie) og Kahlua til sine nye hjem, begge tok reisen med stor ro og fant seg fort til rette i sine nye hjem.


Sambuca (Ellie) med sin nye familie fra Tromsø.


Kahlua (Kazan) med sin nye matfar og "storesøster" fra Harstad.

 
Født
1 uke
2 uker
3 uker
4 uker
5 uker
6 uker
7 uker
8 uker
Bailyes
390
680
1060
1450
2060
3090
3900
5100
5900
Galliano
420
790
1070
1550
2290
3420
4100
5300
6000
Kahlua
420
770
1110
1480
2120
3260
3900
5000
5800
Sheridan
440
740
1040
1430
2060
3070
3900
4900
5700
Tia Maria
420
800
1100
1500
2105
3220
3900
4900
6000
Sambuca
410
740
1090
1490
2180
3500
4200
5600
630005 juni.
Fredagskvelden dro vi til veterinæren igjen og fikk satt inn microchipene på alle, det gikk smertefritt og greit.
I dag har vi vært på tur i Hauglia, de har sprunget som gale rundt omkring og hadde det hærlig tross temperaturer helt nede i 2 grader brrrr.....
De begynner nå å bli drevne på bilkjøring, jeg har kommet litt ut av tellingen, men tror vi er oppe i ni turer på denne gjengen.

Alt må utforskes.....


Baileys smaker...


"Svenskene" våre jakter på hverandre.


Vel hjemme er det godt å sove på kjøkkenet.

04 juni.
I dag har vi vært hos veterinæren og fått full sjekk. På grunn av transportstreiken så hadde de ikke chipper inne, det skal de skaffe til i ettermiddag fra Bardu så vi får ta en tur ned igjen da og få chippet dem.
Alle gikk gjennom helsekontrollen uten større anmerkninger, et par små navlebrokk som nok vil lukke seg snart var det eneste. Alle bitt er korrekte og alle hannene har testiklene på plass.
Stine møtte opp og hjalp meg med gjengen, hun tok og noen bilder av sjekken:

Hale og analåpning sjekkes.


Så må man lytte og høre om hjertet slår riktig og ingen bilyder.


Litt godis er greit å få servert.


Reflekssjekk.

02 juni.
På tur igjen.....tok gjengen med meg til Bekkebotten, humpete grusveg gjorde at det var litt piping på turen opp, men stille da vi kjørte ned og de var slitne. Var på besøk på Solbakken først, så tok vi en tur i skogen i Åmot, de har nå stor fart og springer det de makter etter de voksne som flyr gjennom skogen, Bella og Wilma er bare innom og raser forbi dem, de kommer fort ut av syne for meg da i en uoversiktelig skog, så litt pes er det, enklest hadde det nok vært om jeg tok de store i bånd, men hadde ikke hjerte til det, de hadde det jo så hærlig.
I ettermiddag kom "tante" Tuva og Tina på besøk, Tuva er ikke så opptatt av de små nå, da de var mindre syntes hun de var mye mer interessante. Wilma derimot ser ut til å kose seg mer og mer med dem etterhvert som de blir større, Bella er flink å setter grenser for dem så de får ikke noe melk mer nå og hun kan være sammen med dem uten at de henger på pupp hele tiden.
Her er noen bilder fra dagens tur, ikke den beste kvaliteten, men ikke så enkelt å ta bilder av valper i fart :-) - Bilder

01 juni (litt over 7 uker)

Her er det fullt liv, de er nå mye mer aktive og turene ut er lengre. Det har vært et varierende vær, fra nydelig sol og varmt i helgen til iskaldt og hagl-byger i går. Valpene syntes det var utrolig spennende med hagl og tok fart på verandaen og sklei avgårde, artige greier det dær hvite stoffet. I helgen har de vært med Dag på kjøretur til Bekkebotten, der fikk de springe fritt omkring i hagen til Heidi og OJ.
I går kveld tok jeg gjengen med til treningsbanen der det var valpetreff, men været var forferdelig, sterk vind og horisontalt pøsregn gjorde at valpene bare var en liten tur ute før de begynte å fryse stakkar. Innkallingen sitter nå skikkelig, de kommer tvert når jeg plystrer, er jeg for langt unna så stopper de opp og kikker seg rundt, da får jeg bare røre litt på meg så de ser meg og kommer så fort de kan, forventer også godis når de er kommet fram og det har de fått HVÆR gang så kanskje ikke så rart at den sitter spikret nå :-)
Vi har gjordt nytt forsøk på ståbilder, blir nok aldri helt fornøyde, men det gikk "sådær". Noen skyter rygg, andre trykker bakover og noen er overstrekte og viser ikke sin beste figur, men man får da et visst inntrykk.
Fredag skal hele gjengen til vetrerinæren for full sjekk og chipping.

25 mai.
Vi forsøkte oss på ståbilder igjen i går kveld, jeg sier forsøkte for fornøyd det kan man ikke si man er. De var ikke så samarbeidsvillige til å stå riktig, blir som å stille opp geleklumper som bare rygger bakover, bikker bakparten fra side til side, man blir fort svett og frustrert av å prøve å få fram det beste i dem, synes ikke vi fikk fram det beste og vurderte og ikke legge ut bildene, men har nå lagt de ut så dere får ta de som de er. Tror nok vi skal forsøke å få tatt bilder litt tidligere på dagen neste gang og om været er bra så er det nok en fordel å holde på ute. Gjengen har vokst på beina siden sist, de forandrer seg mye i løpet av en uke, det er nå bare 2 uker igjen til de begynner å reise og blir spennende å se hvordan de har utviklet seg til da.
Stine tok morgenstellet på valpene i dag IGJEN, ho e bare så snill og jeg fikk sove litt ekstra, nå flytter hun og hundene hennes ut igjen og drar til Harstad, men vi treffest igjen i helgen i Tromsø. Får jeg tid i kveld så tenkte jeg å ta valpene med opp til Bardu der det skal være dugnad på treningsbanen, spørs om jeg får bidratt så mye med dugnaden når jeg har valpene med, men fin sosialisering blir det i alle fall.
6 ukers bildene finner dere i linken "6 uker"

Lagt inn en liten videsnutt av valpene, har prøvd å få fram bevegelsene fra siden og testet litt apportlyst.
Noen kommer direkte tilbake med gjenstand, Galliano bruker tenke seg om før han gjør noem\, men kom rett tilbake med gjenstanden, Sambuca synes hun skal ha den heeelt for seg selv og Bailyes syntes at fotografen godt kunne få den.
Videoen finnes her.

 

23 mai.
Puh....nå er konfirmasjonen over og jeg er vel hjemme igjen, men hvilken flott dag jentene fikk.
I Bjerkvik fikk jeg og hilse på Thea fra Am-car kullet som var hos Karin til klipping, hun har utviklet seg meget bra og Kristine har trent henne supert, hun står som en statu når hun stiller ho opp, de har forresten vært på flere kurs deriblandt RIK, det var visst første gang de hadde en springer med på kurset, men det hadde gått strålende, gleder oss til å se henne springe venstre-runder i Tromsø.
Mens jeg har vært borte har Stine tatt seg av valpene, ikke bare har hun matet, gjordt rent og tatt seg av de voksne, hun har vært på to turer med de små og i tillegg hatt aktivisering og sosialisering her i valpegården. Nå har de 3 bilturer bak seg og de er stille og rolige nå når de er i buret i bilen. I går var de på agilitybanen og besøkte de som trener der, hele gjengen synes bare det er stas og utforsker verden. I dag har de vær der igjen og da fikk de hilse på en Basset hound, Kahlua var den som bare labbet avgårde, hilste på Basse og tok seg en runde på egen hand, kjempetrygg var han virkelig, de andre hilste også på Basse og de som var på banen, alle tok det hele med stor ro og hadde det fint. Ble en tur i fjæra også, for på komme dit måtte valpene ned en bratt skrent, bare Stine gikk først så kom gjengen etter, bare Galliano satt igjen og pep litt før han bestemte seg, men det er da ikke noe nytt, han har vært litt mer forsiktig enn resten av gjengen, men når han endelig kommer så er han såååå glad og skal ha ros og kos så er også han klar til eventyr. Zarah (tollertispen) har vært mye sammen med valpene og hun, er så flott med dem, de kommer vel til å elske hver en toller de møter på sin veg.
6 uker er de blitt i dag, ståbilder håper vi å få tatt i morgen, jeg skulle nok hatt litt mer tid til å trene stå på bordet så er spent på hvordan det blir å gå denne gang.
Bildene finnes her.

Har du pupp da???

21 mai.
Det er fortsatt kaldt ute, men vi har da vært på en liten tur med valpene til Elvenes, tok med alle 4 voksne også. Valpene var veldig trygge i det nye miljøet og kosa seg stort. De voksne sprang og rundt som gærne etter hverandre og hadde det hærlig, de forsøkte seg på et bad, men vi måtte stoppe dem da det bare er isblokker foreløpig i vannet, trenger jeg nevne at det også er iiiiisssskaldt?
Bilturen opp var det litt piping, men ikke ille, bare Bailyes som klagde for det meste, hjemturen var alle for trøtte og de fleste sov før jeg hadde starta bilen.
Seinere på dagen fikk de nærkontakt med elgskanker som Stine hadde tatt opp av fryseren, det var stas og det endte med at jeg fikk ta de bort etterhvert da de gjerne ville spise MYE på dem.
Har lagt inn video i linken over (Likørkullet 5,5 uke) og bilder i linken under Div. bilder, litt dårlig lys da vi var på tur, men bildene fra valpegården ble bedre da vi hadde kveldsol.

 

20 mai
Her skjer mye og fort, de har hatt ei vanvittig utvikling de siste dagene, virker nesten som at de skal ta igjen for all sovingen. Fortsatt har de godt sovehjerte, valperommet blir lite brukt og de ligger gjerne strødd på kjøkkengulvet når jeg baker og skramler med kopper og kar. I dag testet jeg dem på presenningen, den er diger, tok godt tak i kanten og rista den i vinden, regna med at nå springer de vel alle veier og gjemmer seg, men neida, de sto klar til å hoppe på den når den landa og syntes det var kjempemorro. Galliano som har vært mest pysen har nå blitt mye tryggere og nå er Bailyes og Kahlua litt mer forsiktige, Sambuca tenker seg og litt mer om før hun hiver seg i nye ting, men Tia Maria er den samme, hun er først der det skjer, er spent på om hun holder seg slik. Skal teste apportinteressen snart, blir moro å se variasjonene i kullet. En elgskank skal de og få nærkontakt med og rypa ligger klar i fryseren. Om været blir OK i morgen og det ikke pøser ned med regn så blir det nok en liten biltur og besøk til Elvenes med hele gjengen, der er det supert med lang sandstrand, ferskvann og lang-grunt, det eneste minus er ørn i området så det får vi være obs på. Innkallingen begynner å sitte nå, det bør den helst gjøre når vi tar de på tur, er så deilig å kalle inn så kommer hele flokken stormende med en gang, blir det tur i mårra så får vi i alle fall testet ut det.
Jeg er forresten nesten frisk, føler meg i alle fall mye bedre, var en hard tørn og er så takknemlig for den hjelpa jeg har fått med hundene. Stine skal være her i helga når vi feirer konfirmasjonen til jentene så både valper og voksne får den beste pleie, hun er kjempeflink til å finne på nye ting for å sosialisere dem.
18 mai.
Sittebildene er nå lagt inn under 5 uker. Har også lagt inn en liten bilde serie under Div. bilder i linken over. Stine har vært utrolig snill og hjelpt meg nå når jeg er syk og ligger i lungebetennelse, hun hadde dratt inn en presenning i valpegården så gjengen fikk noe nytt å bryne seg på, tok ikke lang tid før hele gjengen var oppi den og herja og beit i den. Tia Maria og Bailyes sovna til slutt oppi den.
I morges våkna æ ikke før kl 09.00, da hadde Stine tatt hele valpestellet, hatt de ute, mata både de og de 4 voksne, vaska og hadde til og med vært på tur i lysløypa med de voksne, spyla av dem og lagt dem i gangen til tørk, alt dette før hun begynte på jobb kl. 08.00, snakk om å være snill.

17 mai. (5uker)
HUUUURRRRRAAAA for 17-mai. Nasjonaldagen har ikke jeg fått feiret mye, her ligger jeg rett ut syk og bare synes synd i meg selv :-).
Godt er det da å ha gode venner som stiller opp og gjerne hjelper.
I morgest tok Stine alle de 4 voksne med seg på tur (Wilma. Bella og tollerne Neo og Zarah), så godt at de kunne få seg en tur da jeg ikke er i stand til å ta de med ut.
Vi fikk tatt ståbilder i går kveld, da hadde vi god hjelp i "tante" Tina som var lokker på de små, enklere om man er 3. Ikke så enkelt å få de til å stå riktig, spesielt ikke i denne alderen, men det ble nå ikke så aller verst.
I dag trengte jeg ikke bære noen ut, nå kommer alle springende og klarter selv i trinnene til valpegården når jeg plystrer på dem, litt problemer med å komme seg opp igjen har noen, men om et par dager regner jeg med det ikke byr på problemer.
Neste helg feirer jentene konfirmasjon så da må jeg ha noen her til å ta seg av valpene.
Dette har vært et veldig rolig kull, de har sovet enormt mye og jeg kan godt gå inn til dem uten at de stormer opp, men våkner sakte, strekker seg og kommer tuslende, men nå begynner det å bli mer livlig, de lekesloss mere og vil gjerne smake på buksebeina. Er formen bra nok så tenkte jeg å få klippet de litt over ørene i dag, hvis ikke får det bli til uka. 3 ormekurbehandling stå og for tur i dag, tenker jeg skal bli populær da.

 

14 mai. (4,5 uker)
Vi har et nydelig vær for tia og valpene har fått vært ute innimellom. Flere av måltidene serveres nå ute og da er de snare med å gjøre fra seg også. De har vokst mye den siste uka, Bailyes er fortsatt minst og Galliano størst, Sambuca har lagt på seg mye og ser ut som ei tønne.
I går kom Karin og Mira og har vært til i ettermiddag. I går kveld fikk hele gjengen seg et bad og ble så lekre og reine.
Mira var heilt betatt av valpene og stulla masse med dem, ho gikk rett inn i tanterollen og spørs om ikke ho blei litt "bansjuk", Bella syntes det var helt greit at Mira styra og kosa seg med de små.
Har lagt inn noen bilder fra dagens tur ut i ettermiddag. De finner dere her.

09 mai (4 uker)
Så var de blitt 4 uker allerede, tenk halve tia er gått, nå er det bare 4 uker igjen til de begynner å reise ut i verden.
I dag har de fått hilse på en tollertispe som kom inn på valperommet, Bella synes det var helt greit, men ville gjerne bli kjent med den unge damen først. Valpene snuste på henne og syntes det var veldig spennende.


Ble en aldri så liten foto-session i dag. Her er det Sambuca som er blomsterpike.
Hun er meget mørk i tan fargen og har ennå ikke fått så mye fram over øynene, det kommer nok litt mer etterhvert.


Bailyes får litt ekstra kos hos "tante" Zarah


08 mai.
I dag har vi utvidet området til valpene, de har nå hele rommet som de kan boltre seg på. Orienterer seg bedre og bedre og har full fart. Har begynt å vise interesse for bamser og annet som de gjerne leker med og bærer på. Driver for fullt med trening på bord, noe ingen av dem synes er særlig stas, men greit er det om man får noe godt der oppe, så det må jeg trene mye på framover, er de ikke trygg på bordet så blir det umulig å få tatt noen fornuftige bilder av dem. Alle bittene ser fine ut så langt.
Det har vært mye folk innom, både store og små som har kosa seg med valpene, vi tar og en og en inn i stua for litt fangkos iblandt. Hadde tenkt at de skulle få prøve seg en tur ut på 4 ukers dagen, men det ser ut til at det er ALT for kaldt enda, her ligger enda godt med is og sny og bakken er hard, tela har vel ikke tenkt å gå får etter st.hans :-(. Har planta drivhuset fullt, men der skal de stakkar spirene få stå vel og lenge før det er levende ute for dem, hadde det ikke vært for fjellet og naturen så hadde jeg sterkt vurdert å flytte litt sørover, men man e vel fastgrodd her nord.


Sånn ser deres lille verden ut nå (rommet er dobbelt så stort)


Buret er satt inn til burtrening, og det synes de var topp.


Har begynt å leke mye med hverandre. Her er Sheridan og Sambuca.


Bailyes har funnet seg en ny venn.


Tia Maria ble såååå trett.

05 mai.
Dette artige bildet ploppet opp på facebook, det er pappa Lorang som sitter og balanserer på en pinnestol foran dataskjermen og studerer sine små på video.

Søtt eller hva???

Mandag fikk gjengen ny ormekur, ikke så populært, men må man så må man. Alle er i fin form. De får nå litt fast føde i form av starter og valpemelkblanding 3 gang om dagen, alle elsker mat og skulle kunne spist mye mer, men vi får ta det gradvis så magene tåler det. Bella har godt med melk, hun er mye sammen med oss nå og er bare innom valpene iblandt. Det er et veldig enkelt og stille kull som er fornøyde hele dagen, piper kun når mamma Bella kommer, eller jeg kommer med mat, men det kan fort bli mere livlig og kun kort tid.
De har nå flyttet ut av valpekassen, tok det nye miljøet godt og fant fort ut av hvor soveplass og tisseplass er. De har nå fått halve valperommet, får vente noen dager med å gi de hele rommet til de klarer å orientere seg godt nok. Førstemann har allerede tatt seg en tur på kjøkkenet, det var Kaluha som labbet så fint etter mammaen sin.
Har lagt ut en liten filmsnutt fra dagens idyll i deres nye omgivelser. Video.

02 mai (3 uker)
No e det blitt mer liv i heimen. De er nå stødigere til beins og søker kontakt så snart de merker at det kommer noen inn i rommet, ser enda ikke klart, men bruker hørsel og lukt mye for å orientere seg.
De bare elsker å smake på fast føde og vil bare ha mere. Har lagt fint på seg i løpet av uka og er ganske så likt med forrige kull.
Sosialiseringen er begynt for fullt, i dag har de vært på kjøkkenbordet for første gang, litt uvant, men det skal de nok fort bli vant med. Kloklipp og tannsjekk har de og fått i dag og alt ser bra ut, tennene har begynt å komme så nå er det ikke lenge før de henger fast i det meste med sine piraiafakter.
Faktisk er det de to tispene som er enklest og mest avslappet under håndtering, men det bruker ofte forandre seg underveis.
Nye bilder lagt ut under linken: 3 uker

Tia Maria har akkurat fått tannsjekk og kloklipp.....blei så trøtt og sovna.

 

01.05.
I dag har de fått smake fast føde for første gang og gjett om vi ble populære, alle ville absolutt ha mere. De fikk bare en liten smak me rå karbonadedeig, starter og valpemelk da magene må tilvennes. I morgen skal de få både morgen og kveld så øker vi på etterhvert. Hær er noen lekre bilder fra smaksprøvene:


Bailyes


Galliano


Kahlua


Sheridan


Tia Maria


Sambuca

28.04.
Æ prøver mæ igjen på video av småttingene. Ta en titt under linken over.
Ellers e alt toppers, de vokser så man nesten ser det fra dag til dag, øynene har åpnet seg godt, men ser dårlig og nå hører de også.

25.04. (2 uker)
Her skjer det saker......de stabler no rundt på vaklende bein og har nok fått litt for mye likør da de ramler over hvert annet steg. Alle har aning med øyesprekker, men de verken ser eller hører ennå.
Har nå begynt å tisse selv så det blir en del mere skifting på kassen nå og avisene får en viktigere rolle.
Bella er med på turer om dagene og synes det er topp, spiser ca. 6 måltider om dagen og produserer akkurat passe med melk.
Valpene er så utrolig jevne i vekt nå, minste er 1040 og største 1110, det er da bare 70 gram i forskjell. Merker stor forskjell på å ha et kull på 6 enn 7 og 8, her trenger ikke jeg følge med at alle får mat nok, de finner alle gode patter og er veldig fornøyde hele tiden, så 6 stk. virker å være det perfekte anntall for oppdretter og tispe spør du meg.

De var noen skikkelige trøttinger under fotograferingen så vi fikk noen lekre gjespe-bilder, var kun Bailyes som ikke ville gjespe.


Galliano


Kahlua


Sheridan


Tia Maria


Sambuca

 

22 april (1,5 uke)
Å som de vokser, spiser og sover. Alle er i fin form og har begynt å stable seg på beina.
Her har vært et fantastisk vær så vi har fått oss et par fine fjellturer mens det enda er stille i valpekassen, har hatt gode hjelpere som har vært innom og luftet Bella og gitt ho mat. Bella er trygg og fin på alle som kommer og har ingenting imot at det er fremmede som kommer og lufter henne selv om valpene er veldig små enda.
Ho har enorm matlyst for tia og produserer godt med melk, er flink å rydde opp i kassen så det er lite jobb på oss. Vi får bare nyte roen, det er ikke lenge før det blir mere jobb på oss.

Allerede trangt i matfatet.

20 april.
Endelig har jeg fått orden på dataen og kan fortelle om hva som har skjedd her.
Det er jo bare såååå typisk, dataen krasjet like før fødsel, Dag var da på jobb og kunne ikke hjelpe meg og han ble en hel uke forsinket på grunn av askeskyen fra Island, men nå er vi på nett igjen og skal få oppdatert valpedagboka ofte og lagt inn bilder.
Søndag 11 april fødte Bella 6 flotte valper, 4 hanner og 2 tisper, alle sort/hvit/tan. Hun bruke lang tid under fødselen og sov gjerne mellom hver valp, nr. 3 var jeg sikker på skulle være dødfødt da det tok evigheter uten at den kom, men den kom til slutt sprell levende.
Bella er flink mamma, men da den første hadde kommet ut, kikka hun bare dumt på den og la seg ned uten å bry seg, men det tok ikke lange tiden før hun koblet og morsinstinktet kom, etter det så har hun puslet og stelt sine små så godt som en god mor kan gjøre.
I går fikk hele gjengen ormekur, kan ikke si at jeg var særlig populær etter det, men vi fikk det da ned.
En runde med kloklipp har det også blitt, ikke noe problem når de er så små og sover så mye.
Har lagt inn bilder i linkene over under: 1 dag og 1 uke.
Dette blir "Likør-kullet", pappa "Lorang" kommer jo fra kaffe-kullet og hva er vel bedre til kaffen enn likør???
Hadde laget arbeidsnavn til gjengen, men tenker vi like godt gir dem de navnene som vil være oppført i stamtavlen med en gang så er vi ferdige, navnene finner dere ved bildene i linkene over.

Valpenes vekt:
 
Født
1 dag
2 dager
3 dager
4 dager
5 dager
6 dager
1 uke
Baileys
390
420
460
510
540
590
660
680
Galliano
420
460
560
570
630
690
740
790
Kahlua
420
460
510
560
590
660
720
770
Sheridan
440
470
530
560
610
670
700
740
Tia Maria
420
450
510
570
620
670
720
800
Sambuca
410
450
490
540
580
630
680
740

09 april (dag61)
Kl. 22.00
Her skjer absolutt ingenting, Bella har vært rolig i hele dag, matvegra litt, men har spist etterhvert alle måltid. Tempen var i 20 tia helt oppe i 37.9 og har ellers ligget på ca. 37.4. Har begynt å spekulere i at ho bare er full av luft, fislukta ligg i alle fall tykk i stua :-)
Neida, valper skal det nok bli, det er i alle fall full aktivitet der inne og ut må de no en gang, vi er jo faktisk bare på dag 60 etter andre parring så ingen hast akkurat enda.
Jentene kom i ettermiddag så det fikk drøye litt med oppdatering, vi har jo så mye å skravle om når vi møtes. Godt at de kom nå så har jeg hjelp i helga, de har vært med å ta imot noen valper nå og er kjempeflinke.

Kl. 09.00
Falsk alarm.......her er det stille og Bella er helt rolig igjen.
Jeg var sikker på at oppblokkingen var i gang da hun i går kveld ble urolig, vandret rundt og leita etter plass å lage hi og i tillegg peste litt, men da jeg målte temperaturen på natta viste den 37.8, tenkte da at enten er dette bare lureri eller så kommer det valper nå på natta. Vi har sovet dårlig for ho har vært urolig, finner ikke stillingen å sove i og snur seg, stønner, uffer og vandrer en del og graver litt i valpekassa.
Nå har hun spist frokosten sin og temperaturen er til bake på 37.4.
Så her er det bare å fortsette å vente, får vel prøve å gjøre noe fornuftig som å pusse vinduene som skriker etter såpe og vann.
Kanskje det blir lørdagsvalper likavel da.

08 april (dag 60)

Kl 23.00
Da har oppblokkinga starta, her blir nok våkenatt, kanskje blir det valper i morgen.

Kl. 18.00
Lite nytt å fortelle, Bella er fortsatt rolig og temperaturen ligger og hopper litt mellom 37.3 og 37.6, 37.3 er ganske lavt, men tror nok vi skal ha et større temperaturfall før vi er i gang. Våre andre førstegangsfødende har startet oppblokking på dag 60 så vi får se om det blir våkenatt eller om hun vil vente litt til. Hun er mer urolig og må skifte liggestilling ofte, stønner og offer seg en del, men var med en liten tur i skogen i ettermiddag, da klarte hun faktisk et par galloppsteg i snyen før hun fant ut at hun aldri ville klare å nå igjen mamma Wilma. Ikke alle måltider er like fristende, i går drøyde hun med frokosten og i dag var det lunsjen som fikk vente. Nå har jeg tatt ferie så nå er vi HELT klar for valping.

07 april (dag 59 etter første parring)
Så sitt man no her å venta da. Alt er klart til fødselen, men Bella har ikke vist noen tegn enda, temperaturen ligge like under 38 og hun er rolig. Må ofte finne ny liggestilling og stønner og fiser en del. Frokosten frista ikke i morgest, men gikk ned utpå dagen, men i ettermiddag og kveld har hun spist godt.
Pæreformen har kommet mer fram sia i går og det blir tyngre og tyngre å bevege seg, men fortsatt er ikke trappa til loftet noen hindring. Melken har også kommet i pattene.
No skal æ få meg ei god natt søvn, regner med det blir lite søvn å få når oppblokkingen setter inn.
06 april (litt over 8 uker)
Litt vanskelig å si hvor langt ho e på vei, ble jo 3 parringer over 4 dager, men det er nå 58 dager sia første parring. Bella har vokst, men er ikke diger, magen har ikke sunket helt ned enda, men er på god vei. Temperaturen ligger like under 38. Jeg skal jobbe til og med torsdag som er dag 60 og håper hun venter til etter da med oppblokkingen, får nok ta meg et par turer hjem på dagen å se til henne. Har kokvasket alle de gamle handukene som jeg skal bruke under fødselen, kjøpt inn havregryn og gjordt alt klart på valperommet.

Sånn ser magen ut litt over 8 uker, hun har vokst en hel del siste uken om man sammenligner med 7 ukers bildet.

7 uker
05 april (8 uker drektig)
Nå er jeg kommet ned fra fjellet og har gjordt klart alt til Bella skal komme i morgen, det nærmer seg fødsel med stormskritt. Jeg har ikke sett Bella på en uke nå og er spent på om hun har vokst mye, hun har vært i fin form hele tiden og er ikke diger, har hatt super matlyst og fiser som en hest :-)
Torsdag ettermiddag tar jeg ferie så håper hun venter til etter da med å starte oppblokkingen, tipper det kan bli valper lørdag, fra før har vi bare "lørdagsvalper", alle kullene har kommet på lørdager så langt.

29 mars (7 uker drektig)
Tiden flyr og Bella vokser. Nå kjenner vi liv der inne og hun har blitt en hel del drygere over magen, men er ikke så stor at vi tenker det blir mange. Tror nok det kan bli 5-6 stykker om jeg skal ta en "wild guess".
I kveld må valperommet gjøres klart, er en del større greier som må flyttes ut og det er greit å få gjordt mens Dag er hjemme, han reiser i morgen tidlig på jobb og er ikke tilbake før etter fødsel. Jeg og Wilma drar til fjells på hytta, der skal vi bare sløve, gå deilige skiturer og fiske på isen, når vi kommer hjem får vi ordne klart her hjemme og hente Bella så hun finner roen her før det starter.

Slik ser magen ut 7 uker drektig. Ikke så enkelt å se forskjellen på ei uke, men vokst har hun helt klart.


Lille Nora er flink å gi kos til Bella, tenker hun blir å savne henne når Bella skal bo et par måneder hos oss.

21 mars (6 uker drektig)
Nå er det ei stund sia vi så Bella sist så no e ho hær på helgebesøk. Så tydelig at magen hadde vokst sia sist, ho e ikke blitt diger, men har blitt mer rund over magen uten at ho har lagt på seg noe. Er vanvittig opptatt av mat og her er ikke mye matvegring, hun får nå både valpefor og vanlig for, etterhvert får vi øke mer og gå mer over til valpefor, tenker om ei ukes tid så får man dele maten opp i 3 måltider pr. dag.
Slik ser magen ut på 6 uker, sammenlignet med 4 ukers bildet har det ikke skjedd så mye, men sees tydelig på pattene at de har forandret seg

6 uker

4 uker

15 mars (5 uker drektig)
Bella har det fint og er sååååå sulten. Ho har allerede begynt å ta det rolig på tur, orker ikke springe rundt lengre å leke med Tuva. Hun får nå litt valpefor iblandet i måltidene. Regner med vi tar en tur innom på lørdag, blir spennende å se om damen har vokst sia vi så ho sist.
10 mars.
Matlysten er på topp......og det på godt og vont......Bella har for første gang i sitt liv stjålet mat fra kjøkkenbenken, vi får håpe hun glemmer disse takter etter drektigheten, men deilig er det at hun vil ha mat, synes det er så vanskelig med tisper som matvegrer lenge, de trenger mye næring til sine små.
Tror det må være smittsomt dette med å stjele mat, Wilma som nå snart er 6 år, har ALDRI stjålet fra bordet, hun har tenkt på det under drektighet, men aldri tatt steget til å gjøre det, men NÅ....samme dag som Bella stjal mat så presterer damen å ta et stykke hvitløksbrød fra stuebordet.....aaaarrrrgggg, jeg trodde nesten ikke mine egne øyne og Wilma visste nok at dette ble feil for hun angret seg VELDIG da hun så meg. Bella og Wilma bor ikke sammen nå så de kan ikke ha påvirket hverandre heller....hmmmm, rart, tror nesten de har planlagt det hele og avtalt tid for stjelingen. Skal vel bli supersmarte og utspekulerte valper dette :-)

09 mars.
Jo-hooooo, no e vi heilt sikker...valper er på gang. Veterinæren mente å se 5 stk. men det er umulig å si eksakt antall valper, det kan bli 5-6 og det kan bli mange flere, det kan og bli færre om hun ikke beholder alle.
Vi satser på ca. 6 så får vi se hva som kommer.

Her ser vi tre av de håpefulle.

Kunne se bevegelse i "boblene" så de er helt klart ikke tomme. Nå skal vi bruke ventetiden på å gjøre klart valperommet igjen, samle flere aviser og fjerne stifter og ellers bare nyte livet og håper det blir mye godvær og fine fjellturer før valpetiden, etter de er født er det ikke så enkelt å komme seg på lange fjellturer.

Pelsen på magen ble klippt bort for å få best mulig bilde.


Bella syntes geleen va iskald på den barberte magen, men var flink jente og
sto rolig under hele undersøkelsen.


4 uker drektig.

08 mars.
Ja, nå begynner det å ligne noe......:-) Bella ville ikke ha frokost i morgest, spiste til slutt litt og fikk resten senere utpå dagen. Frid som ikke har sett ho på ei uke synes faktisk hun har lagt seg litt ut også. Nå er jeg ganske sikker på at det er småtasser på gang, men skal for sikkerhetskyld ta en ultralyd i mårra tidlig.
07 mars (4 uker)
Så er det blitt 4 uker siden første parring. Synes pattene til Bella er en aning mere rosa og struttende og frokosten bruker hun mye lengre tid på nå, så vi har tro på at det er ting på gang. I dag skal ho heim til Lavangen en tur mens vi feirer barndåp i Bjerkvik så henter vi ho igjen dår vi drar hjem, kan like godt bare være her til vi har vært i ultralyd på tirsdag.
02 mars.
Her er lite nytt, om Bella er drektig så har hun i alle fall ikke tenkt å fortelle det til noen med å bli uvel eller miste matlyst. Har samme gode matlyst som før, er sprek og humøret er på topp.
Men en ting er nytt......hun fiser for tia og det bruker da ikke hun å gjøre.
Skal prøve å få tatt ultralyd tirsdags i neste uke.
Søndag 28 februar - 3 uker siden første parring.
Fortsatt ikke mye å fortelle, Bella spiser som en hest og har ikke kastet opp, i alle fall ikke som jeg har fått med meg, men det er bare 3 uker sia første parring så vi får se i mårra eller tirsdag, ikke alltid at de blir uvel heller i denne tiden så for å være sikker om det blir småtasser så må vi nok i ultralyd, men tenker vi venter til det er passert 4 uker, da er det lettere å se.
Bella er her hos meg for tia så jeg kan passe henne i denne tia når de befruktete eggene skal feste seg i livmorhornene. Vi har vært på skitur til hytta i et nydelig vintervær, Bella tok det rolig på tur opp og lot seg ikke lokke med av Wilma som raser rundt i dypsnyen hele tiden på jakt etter rype, men på turen ned var det mere fart i henne og hun ba mamma Wilma opp til lek i snyen.
Frid synes også at hun har valgt å legge seg i buret i gangen noe oftere i det siste, og hun var ikke villig å trekke da hun fikk selen på og ble med på sparketur, ellers så bruker hun å trekke villig. Både Wilma og Tuva luket interessert i stumpen på ho når de treftes. Så om vi skal klamre oss til noen tegn på drektighet så er disse det eneste som kan sies er annerledes.

Sover godt etter fjellturen og drømmer nok søte drømmer om Lorang.
Søndag 21 feb.
Lite nytt å fortelle. Det er bare to uker siden første parring så ingen tengn foreløpig på drektighet. Blir spennende å se om hun matvegrer eller blir uvel om en ukes tid når eggene skal feste seg.


Fredag 12 feb.

Regner med Lorang fortsatt står øverst i trappa og venter på sin kjære.

Onsdag 10 feb.
Sissel og Bent dro til Veterinærhøgskolen og fikk målt progesteronnivå på Cosa som de skulle parre, det viste seg å være på 20 og de måtte pakke sakene og komme seg til Skåne i Sverige for å parre henne. Dag skulle dra til Stavanger på et møte så jeg valgte å dra med han opp til gardermoen og jeg og Bella tok inn på Thon hotel der.
Syntes Bella hadde oppført seg som om hun fortsatt hadde stådager og da passet det jo så greit å kunne forsøke en gang til. Lorang`s eiere var så utrolig trivelige at de kom kjørene til Gardermoen og besøkte meg og Bella, og tror dere ikke det sannelig blei en parring til, på rom 711 :-) Nå har vi virkelig fått gardert og dekt mange dager, blir det ikke valper av dette så er det nok ikke meningen at det skal bli.

Tirsdag 09 feb.

Kennel Roabamsen.

Mandag 08 feb.
Etter å ha besøkt Lorang igjen mandag kveld tok vi turen til våre venner på Båstad.

Sissel og Bent har innredet ei lita leilighet på toppen av garasjen, helt perfekt for oss å bo.

 

Søndag 07 feb.

Denne gang ble romansen et faktum, vi fikk såvidt av oss skoene i gangen før de hang fast, Bella fikk litt ekstra kos da det ble leeeeenge å stå slik, hele 40 minutter hang de.


På besøk hos Dag`s søster og hennes mann i Lommedalen.
Utrolig flott vær og sååååå deilig å kjenne varmen fra sola som vi har savnet her nord.

Lørdag 06 feb.

Første møte med vakre Lorang, Bella flørter gjerne, men spiller kostbar så ble ingen parring denne dagen.


Vel framme på Gardermoen, Bella storfornøyd, strekte seg og var klar til nye eventyr.


Venter på at Bella skal leveres som "spesialbagasje" på Evenes.