NUCH/N.SVCH Brigadoon Ebony & Ivory
"Piano"

Farge: Sort/hvit/tan Født 19.04.2000
HD: A, Øyne UA, fucosidosisfri, Gonoskopiert UA

Piano bor hos Grete Melbye Sæter og Jon Sæter i Molde.
Han er fra før pappa til 6 kull, ett i Sverige og fem i Norge, hvis alt klaffer og det blir valper med vår "Wilma" vil dette bli hans siste kull i Norge.
Av hans tre første kull er 74% av valpene røntget og ALLE er HD-fri.
Piano ser ut til særlig å gi fra seg: God benstamme, god rygglinje, korrekt halefeste, kvalitetspels, kraftige poter, god helse, gemytt og arbeidslyst.

FORELDRE OG SØSKEN:
Mor er SVCH Brigadoon Zazu From Elfi og han er fra hennes eneste kull, hun nærmer seg nå 10 år.

Hans far er velkjente NUCH/SVCH Calvdale Crimewave - "Swiss". "Swiss" er en leverfarget og hvit import fra Kennel Calvdale, har HD: UA og er øyelyst UA ved 8 års alder, han er far til 9 kull med 67 valper der 20 av dem er røntget, 19 er fri og en har C. "Swiss" er etter den legendariske GBSHCH Wadeson Inspector Wexford som er den mestvinnende springeren noensinne i England. "Wexford" har over 60 cert, 48 Best i rasen, 21 CK, 9 BEST IN SHOW på Springerklubben, 2 BIS, 9 BIG og 17 gruppeplasseringer på utstillinger for alle raser. Han har vunnet cert eller ck på mer enn 80% av de utstillinger han har deltatt på. Mor til "Swiss" er Australsk og New Zeelandsk SH CH Corigil Constellation, som er etter velkjente GBSHCH Skilleigh Tan Sandy (15 cert) som også ligger bak i Wilma`s linjer.
(se bilder av Piano`s mor og far)

De var 6 i kullet, hvorav Piano`s bror, Brigadoon Eagle the Hunter, har blitt både Norsk og Svensk Viltsporchampion, hans søster, Brigadoon Enchanting, er jaktpremiert og har hatt 2 kull.

UTSTILLING/PRØVER:
Han ble Norsk utstillingchampion på Vikingeskipet på Hamar i november 2003 for den engelske dommeren Morrey Armstrong, senere har det vanket flere triumfer, spesiellt for de engelske rasedommerne.
4 år gammel gikk han sitt første blodspor og høsten 2004 ble han Norsk viltsporchampion, siden har det bare gått i førstepremier. Samme høst stillte han også til jaktanleggsprøve - og ble godkjent.

HELSE OG GEMYTT:
Han har vært øyelyst 4 gang, hver gang UA, har A hofter og begge foreldre er testet fri for fucosidosanlegg og demed er også Piano fri. Han er gonoskopiert UA.
Piano har mye pels og underull, men pelsen er lettstellt i den forstand at den ikke floker seg.

Av gemytt er Piano meget selvsikker. I utstilling og prøvesammenheng bryr han seg svært lite om at andre hunder kommer tett innpå han.
Har stor arbeidslyst og kapasitet uten at han på noen måte er stresset. Lar tisper og unghunder herje med seg og deler gjerne både mat, leker og godbiter, og hans beste venn og forbilde er den litt eldre springergutten "William"