Nyheter 2014.

september Aktivitetsesongen er ikke helt over, så etter å ha rasa rundt i skogene etter blod, elg og fugel, så tok vi en tur på utstilling med juniorene.
Med på turen var meg og Selma, Tina og Kiwi og selvfølgelig vår gode venninne, sjåfør, handler, støttekontakt m.m. Karin ;-)
Det gikk bare supert, Karin handlet Kiwi begge dager fram til Exellent, ck og cert og Selma fikk exellent, ck og res.cert begge dager,
Kjempekoselig tur med sprudlende jenter...ja og Kiwigutten.
august MYE har skjedd denne måneden. Jeg fikk æren i å føre BB kullets pappa i linen fram til Norsk viltsporchampion Bilde: Fotoalbum 2014
Kiwi (N. Easy Rider) har gått til en ny 1 premie på blodspor (bev)
Både Kiwi og Selma har bestått Jaktanleggsprøven med godt resultat.
Og Selma (N. Wild Thing) har gått til en ny 1 premie på ordinær blodsporprøve og en 2 premie, så nå har hun 4 1 premier og en 2, alle på ordinærprøver.
I tillegg tok vi en fersksporprøve og fikk henne godkjent som ETTERSØKSHUND, tjohooooo, er så stolt av "lillefrøet"
10 juli Fantastiske tider på sporfronten.......Endelig har Tootsie (N. Cadillac) fått sin vel fortjente 1 premie på blodspor.
Det har vært langvarig tørke og temperaturen lå på 25 grader da de tirsdag ettermiddag møtte dommer Roar Pedersen et stykke utenfor Tromsø. Dommeren var skeptisk på om det var noen vits å prøve slik forholdene var nå med varme og knusetørt terreng.
Men Toptsie viste hva Spanielen er god for og imponerte dommeren stort. Er da utrolig morro når man kan få vist hva disse rasene er gode for i sporet.
Tootsie er en hund som har vist seg å fungere meget godt på mye.
Hun har flere CERT og CK på utstilliner, brukes under elgjakta og er godkjent ettersøkshund, fungerer supert i rypejakta, har godkjent Jaktanleggsprøve og er en super familiehund, og nå.......også VILTSPORCHAMPION......vi er så stolte av både henne og eiere som har gjordt en fantastisk jobb med henne.
Tootsies egen bildeside.
29 juni:

Heeeelt utrolig, lille Selma på under et år ble Viltsporchampion på 8 dager.
For litt over to uker sia så hadde alt gått i stå med sportreningen, Selma fikk ei blokkering og det var som ALLTID min feil, hadde nok trent for mye og det ble lite motivasjon. Vi startet treningen i mai da snyen endelig forsvant og startet første prøve i midten av juni, den kan dere lese om i rubrikken under.
Men etter vi kom hjem fra den prøven så fikk vi nyss om at det var ledige plasser på Jeger og Fisk sin dobbel ordinærprøve på Senja helga etter.
Med min kranlete kropp så måtte jeg finne sjåfør som kunne bli med, så jeg spurte Tina som har vår forverthanne "Kiwi" (Bruno). Tina og Kiwi har lest om spor og har såvidt begynt å gå noen korte spor, men var sporty og ble med og skulle bruke denne prøven på å lære seg hva dette går ut på.
Resultatet ble:
Lørdag: Selma 1 pris og prøvevinner, Kiwi 2 pris og prøvens 2 beste, det ble gitt ut 2 andrepremier til og 2 nuller.
Søndag: En meget dyktig Husky 1 pris m/HP og prøvevinner, Kiwi med 1 premie og HP og Selma med ny 1 premie og prøvens 3 beste.
Helgas beste ble da Selma, enda ikke året gammel.
Og vanvittig bra jobbet av Tina og Kiwi som skulle være med for å lære og klarer å gjøre det så bra.

Vi startet hjemmefra lørdags morgen, dro rett til J&F hytta der det var trekning av spor på mårran.
Selma gikk et for oss meget krevende spor, da vi ikke hadde trent på så mange ulike underlag og heller ikke langs eller krysse vei. Starten gikk fint og vi kom opp til hovedvei og fulgte den litt, trafikken enset ho ikke, sporet i både høy vegetasjon og kratt, passerte hytta der alle ekvipasjer var (jeg ble redd Kiwi skulle stå på parkeringen og be Selma opp til lek) heldigvis var Kiwi i bilen og den lille frøkena lettet ikke på hodet, men spora fint forbi og opp på et berg, her var det knuse tørt, sola hadde stått og stekt og mosen og lyngen knaset under beina. Da Selma dreide ned til grusveien og ville over var jeg sikker på at NÅ har vi rota oss ut på ville veier, men neida, det bar videre. Hun begynte å bli sliten på slutten, men jobbet tappert likavel fram til sporslutt.

Søndag, var motivasjonen på topp igjen og hun spora nøye og i et godt tempo med passe drag i lina. Vi kom ut i et tap som hun jobbet seg inn igjen på. Etter et stykke så kjente jeg et hardt rykk i lina og hun borret nesa i myra........å, neiiiii, her ligger det en liten fugelunge, Selma hadde ikke bitt over den, men det var like før, hva gjør man nå? Hun var plutselig på en annen planet, fullstendig på tuppene etter å finne mere små fugleunger så tok jeg henne med en runde rundt plassen hun fant den i håp om å få henne på blodsportanker igjen og glemme den lille triggeren i myra, og det funka heldigvis, hun slo inn på sporet igjen og spora etter det sikkert til sporslutt, himmel æ va glad.

Vi fikk til og med championatrosetten med oss, men tittelen får hun ikke før hun har fått minimum en gulsløyfe på utstilling etter fyllte to år. Tenker det skal bli en grei sak.

Kiwi gikk et knallbra spor på søndag, var kun 4 meter utenfor sporet en gang, ellers var han presis på sporet hele veien. 600 meter spor var inga problem for han selv om han kun hadde forsøkt seg på noen korte enkle spor før han kom. Læringskurven var helt klart kort, lærte under prøven på lørdag og gikk til Hederspris søndag.

Morsomt var det at Tootsie og Trond dukket opp og ble med på prøven, æ satte pinadø mårrakaffen i halsen da han dukka opp på campingen på mårran.
Tootsi gikk til en fin 2 premie. Hun spora godt med kun ei lita rundering 550 meter, så fikk ho et tap, etter litt rundering her så gikk ho rett til sporslutt. Hadde ho fått 1 premie her så hadde ho blitt Viltsporchampion.
Men det er bare snakk om tid, de trenger bare en bevegelig til så er den i box og vi kan drikke mere champagne.

 

Juni

Har vært lite med oppdatering, men her kommer en liten oppsummering av juni måned.
Den 15-16 var det utstilling i Tromsø. På THK stillte 4 Nelvanaèr Mira, Tootsie, Frøya og Selma, alle med exellent og CK, og det ble CERT på Frøya og res. Cert på Selma. Stillte med oppdrettergruppe og fikk HP. Været var så dårlig at vi sto over gruppefinalene.
Søndag var det NKK. Her var det Frøya og Selma som fikk exellent og BIR gikk til knl. Finnliden`s vakre veteran.
Vi var også så heldige å få besøk "sørfra" av Selma`s søster Cagna med sin famile, kjempekoselig å hilse på dem igjen.

Helga etter 21-22 juni arranerte vi (NSK) ordinær blodsporprøve her i Salangen. Arr. ble holdt i Bekkebotn der vi leide gammelskola og har store områder med perfekt sporterreng. Og hva skjedde???..............Lille Selmamor på 11 mnd. slo til med 1 pris og Hederspris, gjett om æ va lykkelig.
Dyktige Tootsie (N. Cadillac) gikk også til en flott 1 premie og nå er det kun snakk om kort tid før championatet er i boks. Jeg fikk den ære å følge med i sporet da de gikk prøven og den frøkena kan sine saker, sporer sikkert og i et behagelig tempo.
Også pappa Citrix fikk en fin 1 premie ført i linen av vår gode venninne Stine Blegeberg som på kort tid har lært seg Citrix å kjenne og trent litt før prøven.
Stine gikk også med sin unge tollertispe Neela, Neela har gått så bra og med godt driv,......helt til nå, er nok noen hormoner som lager krøll for plutselig så er hun veldig ukonsentrert og ikke like fokusert på oppgaven, men hun gikk da til en fin 2 premie. Vi vet hva hun egentlig kan så 1 prisene de kommer etterhvert.
Bilder fra prøven finner dere HER

19 februar Tenker på Theo`s familie (N. Perfect Stroke) som sovnet inn i dag. Theo begynte å hangle og virket ikke på topp så eieren tok han med til veterinæren, det vite seg da at han hadde utviklet blodkreft og det var kommet så langt at det nok ikke var mulig å behandle. Theo hadde et fantastisk liv sammen med sin familie på Ankenes, han var også en super jakthund og turkompis til matfar og var til og med stjerne i et jaktblad der han hadde imponert journalisten med sine evner på jakt.
Helst skulle han hatt mange flere år på jakt og turer, men man får trøste seg med at han hadde et fantatisk og rikt liv den tiden han hadde sammen med familien sin som tok godt vare på han og var så utrolig glad i han.
Januar Lite som skjer for tia. Selma vokser og har det topp, trener en del apport ved å holde gjenstander, trener også litt fot og sideforflytning m kasse pluss en masse annet morro, vi har det for det meste gøy og leker mye.. Wilma nærmer seg 10 år nå og man kan nok se at hun er en godt voksen dame, men er sprek som bare det og fortsatt full av spillopper, hun blir gjerne litt sjalu når Selma skal trene så da bøller hun seg imellom for å vise at -Se hær......sånn skal man gjøre det...bry deg ikke om ho dær lille spøet......gi meg godisen heller da...:-)