© Wilma`s Verden.

   

NYHETER 2012

30 nov.

Jiiiipppii, endelig kom røntgenresultat på N. Rainbow "KING" og han fikk A både foran og bak :-)

Mamma Ylva (N. Cool Creation) har vært en tur hos øyelyser igjen og fikk ingen anmerkninger denne gang heller. Om alt går etter planen så blir hun parret til våren.

I Trøndelag har Gaius ( N. Galliano) og matmor bestått appellmerket i lydighet, vi gratulerer så mye, godt jobbet.

25 sept. Frøya (N. Nothern Light) slo til i helga og fikk CERT, BIR og 4 BIG begge dager på Sortland for dommere Annika Ulltveit Moe og Leni Finne. Div. Bilder
21 sept. Alt går ikke som planlagt.........Frøya fikk C på sine albuer og jeg velger å ikke bruke henne i avl. Det er ikke så vanlig i dag å sjekke albuene på springeren da rasen ikke er plaget med dem, men nå vet jeg i alle fall det, hun kunne nok ha fått mange valper etter seg uten AD, men når jeg nå vet det så velger jeg å ikke bruke henne. Frøya blir nok ikke å merke noe til dette og er en hund med full fart, hun skal fortsatt være med på utstillinger og alt av andre aktiviteter, så hun har akkurat det samme flotte livet som før.
Men vi har da fått gledelige nyheter fra vest.......Nova (N. Midnight Sun) fikk A både på hoftene og albuene.
King (N.Rainbow) har og vært i røntgen og vi venter spent på resultatet.
14 sept.

Endelig kom resultatet fra Frøya`s HD-røntgen. Hun er fri med B hofter. Skulle selvfølgelig ønske at der sto A, men får trøste oss med at marginene er meget små og at B er også fri for HD. Nå venter vi på svar på albuene. Springeren er ikke en rase som generellt er plaget med albueleddsartrose, men tenkte at denne gang så tar jeg en sjekk på det også, er jo kjekt å vite "ståa" på albuene også selv om det ikke er noe krav til det.
Nå venter vi og på at flere i "Fenomen-kullet" tar turen i røntgen, vet at søster "Nova" som bor på vestlandet har vært og venter bare på svaret. N.Glory Moon (Henri) var den første ut i røntgen og han fikk A på hoftene. Krysser fingrene for flere AAAAAAAer.

Er ei stund sia jeg har skrevet inn i nyhetssiden, men det har da hendt litt innimellom. Ta en titt i fotoalbumet for 2012.

28 juli

Har vært noe bekymret i det siste for gamlemor Wilma og har ikke klart å skrive om dette før jeg visste mer om hvordan dette skulle gå.
Wilma har i de siste løpetidene blitt plaget med innbildt drektighet, og sist løpetid var det riktig ille, selv på fjelltur midt i rypeterreng gikk ho å peip, så snart vi stoppet krøp ho opp i pulken og la seg til å pipe.
Samtidig fant jeg et par veeeldig små kuler i jurene som bekymret meg litt.
Virket ikke som at kulene vokste sælig, men tok en tur til veterinæren allikavel.
Hun fikk fjernet kulene og de ble sendt videre til undersøkelse, tok evigheter før svaret kom og jeg ble skikkelig redd da det viste seg å være kreft. Samtidig ble også livmoren fjernet. Etterhvert fant vi to kuler til, var så små at de skulle nesten være umulig å finne, men fikk også de fjernet, viste seg å være kreft i de også.
Veterinæren beroliget meg med at dette er svært vanlig og at hun kan være helt frisk nå og ha mange år igjen, spesielt nå når livmoren er fjernet så er oddsene mye bedre.
Men allikavel sitter man med klumpen i magen og hele tiden holder øye med henne om det dukker opp noen symptomer.
Noen gang virker det som om noe plager henne og hun bare sover, men så kan hun ha full fart når hun kommer ut og er faktisk blitt mer leken innimellom med andre hunder. Men så er hun jo ikke så ung lengre og kan nok ta det mye mer rolig av den grunn.
I går gikk hun jo et blodspor med stor iver, og spesielt da hun fikk teft av elg, da var det ikke noe å si på energinivået.
Så nå sitter man her og prøver å tenke positivt og at dette går helt fint, og det gjør det sikkert, hun er jo bare 8 år og kan ha mange fine år igjen sammen med oss.

25 juli

Mange gratulasjoner sendes til Am-Car gjengen i dag som fyller 3 år.
Noen har vi hatt gleden av å treffe innimellom, men andre har vi ikke sett sia de reise herfra som valp.

N. Mustang "Tango": Bor i Sverige på kennel Rotalven. Nå er det er stund sia vi har hørt fra dem, men regner med det kommer flere bilder og rapporter etterhvert.
N. Firebird "Ludo": Denne karen bodde ei stund i nabokommunen her, da var han ofte en tur innom og vi passet han et par gang. Men nå har han og eieren flyttet til Oslo og da blir det ikke like enkelt å hilse på, men vi håper de tar seg en ferietur opp til nord så vi kan treffes igjen.
N.Thunderbird "Rock": Denne karen har vi hørt lite fra, men det siste jeg hørte så hadde han det flott med masse aktivitet og fungerte godt i familien.
N. Star Craft "Tassen": Tassen ble omplassert ved 1 års alder på grunn av allergi i familien, han bor nå hos en familie i Hurdal sammen med flere andre hunder og har det topp der. Han var en tid plaget med et rennende øye og ble operert for entropion før han flyttet.
N. Camaro "Tinka": Denne damen bor her i nord, men har ikke sett henne sia ho flyttet herifra. Men har fått mange fine rapporter og bilder fra eierne. Hun startet for ei tid sia med trening i redningshundgruppa og fungerer kjempeflott.
N Corvette "Kira": Det er vel "bestemor" Karin som har sett denne damen mest sia hun var valp, hun kan rapportere om ei meget trivelig tispe som fungerer godt både i familien og med andre hunder. Er vi heldige så tar de seg en tur innom utstillingen i Skjomen og hilser på (Hint, hint ;-))))
N.Chevelle "Thea": Thea kom inn i en familie der de fra før har en schaefertispe som mor i huset trener, så det er dattera i huset som trener Thea og stiller henne på utstilling. Unge Kristine viste fort et stort talent som hundefører og har tatt bronsjemerket i lydighet og har nå debutert i lydighet kl 1, i tillegg har de flere HP, CK og 2 cert på utstilling. Vi ser fram til å møte dem igjen i Tromsø til høsten.
N. Cadillac "Tootsie": Tootsie er en liten arbeidsmaskin som har vist seg å være en topp sporhund, er i dag godkjent ettersøkshund og mangler en 1 premie på ordinærprøve så hun kan tittelere seg med championattittelen. I tillegg har hun flere HP, CK, 2 CERT, 2 BIR, 3 og 4 BIG på utstilling. Hormonene til Tootsie kan koke litt i topplokket i blandt og har vært nede i 4 mnd. mellom løpetidene, det har heldigvis roet seg nå. Vi ser frem til å treffe dem igjen på utstilling til høsten.

Lykke til videre til dere alle, og husk..........blir sååååå glad for nye bilder :-)

12 juni

Så har vi vært på utstilling igjen med gjengen. En fantastisk helg med et trivelig gjeng springereiere.
Fra vår kennel stillte 4 hunder:
THK lørdag for dommer Anne Buvik:
Alle våre fikk exellent, men ingen med CK så det ble ingen BIR / BIM.
Jeg passer King" (N.Rainbow) for tiden så han fikk bli med, han er for tynn for tiden og fikk kommentarer på det, dommeren likte godt hans type, men må utvikles mer og legge på seg mye.

DHK søndag for dommer Rune Brunberg Johansen:
N. Rainbow- Vg. En flott kritikk, men får trekk for alt for tynn.
N. Nothern Light - ex. 1 juniorkl. CK, 1 btk CERT, BIR og 3 BIG
N. Chevelle - ex 1ak.
N.Snowhite in Black - ex -1 chk.
Det var nok Frøya`s helg, hun er bare 1 år, helt nedrøytet og bar på magen, men har gode kvaliteter og viser seg godt, tusen takk til Kristin som handlet henne flott fram til BIR.

Lørdagskvelden samlet hele springergjengen seg til grilling, iiiiskaldt, men i så godt selskap så holder vi ut og hadde det kjempekoselig. Har tatt masse bilder som jeg må se over og legger ut etterhvert.

"Thea" og Kristine var så tøffe at de debuterte i lydighet klasse 1 på søndag, det ble et par nuller på ting hun ellers klarer bra, men fikk kjempebra poengsum på resten, vi regner med at hun nå hiver seg på flere konkurranser, for dette kan de virkelig.

Kom inn en hyggelig melding fra Sverige," Kenzo" (N.Sheridan) stillte i åpen klasse og fikk Exellent og plasserte seg som nr. 2 i klassen.

30.05 Nærmer seg utstilling og har hatt besøk av søte Citrix for en pelstrim. En hærlig hanne med flott pels.
Bilder av gutten finnes i fotoalbumet for 2012.
24.05.

Så var det feiring igjen........HIPP HURRA for "Kunst-kullet" som fyller 4 år i dag.

Nelvana`s Piece of Art "Chili":
Chili trener aktivt både agility og spor og har stillt på en sporprøve der han fikk 2 premie. Det blir nok en del mere prøver på han i sommer og skal ta fersksporprøve også for å prøve å bli godkjent ettersøkshund.
Chili og matmor har og trenet en del utstillings-handling i det siste så de blir nok å stille litt i sommer.

Nelvana`s Perfect Stroke "Theo":
Theo er mye til fjells med matfar og jakter rype, her har han fungert supert og det har blitt bra med fangst.
Han hadde en periode litt dårlig pels og hud, men forbytte gjorde susen og er nå super igjen.
De bor ikke så langt unna og det har vært kjekt å få treffe han innimellom.
Har vært på en utstilling som resulterte i CK på NKK.
Han er en trivelig hanne som går godt sammen med andre hunder.

Nelvana`s Made by Picasso "Balder":
Balder har vi heller ikke sett siden han var 8 uker. Men har fått mange trivelige hilsninger og bilder fra dem. Han har det supert og fungerer godt, er mye på tur i marka og på fjellturer med sin aktive familie.

Nelvana`s Special Design "Bajaz":
Bajaz har vi truffet mye, en grov hanne med et hærlig vesen.
Han og matmor har vært med på en del utstillinger som har resultert i en hel del CK, 5 CERT og reserve CACIB.
Han er også god i sporet og i fjor ble han prøvevinner og eneste med HP av ca. 20 startende, så vi krysser fingrene for at championatet er i boks i løpet av sommeren.
Han har og fått baby i hus, det har han taklet supert, verst er det vel med alle våte suss han helst vil gi "lillesøstera si".

Nelvana`s Nordic Art: "Buster":
Denne trivelige karen var jeg så heldig å treffe når jeg og søster Ylva var i Trondheim på parringstur.
Han har det supert i sin familie og har begynt å være med på hjortejakta, noe han synes er himmelsk.

Nelvana`s Cool Creation "Ylva":
Ylva er vår forverttispe og er hos oss ofte. I fjor sommer hadde hun et kull her (Fenomen-kullet) det ble hele 8 valper, men ei tispe var døfødt. De andre 7 (3 tisper og 4 hanner) var livskraftige og det ble et gjeng flotte valper som nå er 1 år.
Ylva har og vært en del i utstillingsringen og har en hel del CK, 5 CERT og flere BIR/BIM.
Vi har beholdt en datter av Ylva (Frøya) som vi håper kan gå videre i avl i kennelen, men det er mulig vi satser på et kull til på Ylva ettrhvert.

Nelvana`s Taste of Art "Piffi":
Piffi bor i nærheten og bruker veterinærsenteret her i Salangen, da stikker de som oftest innom hær og hilser på. Piffi var en energisk unghund, men har landet nå. Hun er en lykkelig frøken som er glad i fart og spenning og går godt sammen med andre hunder.
Eierne har stått på og trent blodspor så vi regner med at Piffi viser framlabbene i sporet til sommeren og vi krysser fingre og labber for at de skal slå til å få premie.
Piffi ble operert for entropion ved års alder.

29.04

Her står bursdagsfeiringene i kø...........i dag er det "Fenomen-kullet" som fyller 1 år.
Vi er veldig fornøyde med denne gjengen og de har alle kommet til supre familier.

N. Avalance "Foss": Han har vi ikke sett etter han forlot oss, men de bor her nord og vi regner med å få hilse på han i løpet av sommeren. Mulig han blir å stille på en utstilling eller to i år. Eller nyter han livet med sin familie som er ofte på tur, han skal snart få seg kløv så han får jobbe litt ekstra. Han er meget sosial og har stor interesse for fugl.

N. Total Eclipse "Zack": Denne gutten bor i Oslo, men familien hans har sommerhus her i Salangen, så han ser vi igjen nå til sommeren, gleder meg til å se hvordan han har utviklet seg. Han er snill, sosial og leken og har deltatt på valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighetskurs og sporkurs på Oslo Hundeskole.
Han har og vært innom Ellen på knl. Kahill for pelstrim, Ellen tok også bilder av han og sendte meg så jeg fikk se den flotte karen.

N. Rainbow "King": King bor bare få mil unna oss og han har vi hatt den glede av å å treffe iblandt, ekstra hyggelig er det jo også at vi har blitt godt kjent med hans eiere som er kjempekoselige og lever og ånder for turer i fjellet der King storkoser seg. King var her et par dager og vi fikk lære han å kjenne litt mer, en meget trivelig hannhund som er med på alt og som har god evne til å roe ned når det ikke skjer noe. Mulig jeg tar han med på en utstilling på vårparten.

N. Glory Moon "Henri": Blomstrer og trives i Elverum. Har ikke sett han sia han dro herfra, men har fått mange flotte bilder og rapporter fra eierne.
Da han var valp var han så heldig å få hilse på pappa Yunior på en utstilling.
Henri hadde en kort periode litt voksesmerter, men det roet seg heldigvis og han har nå full fart.
Vi håper å få hilse på han igjen en vakker dag.

N. Nothern Light "Frøya": Frøya er vår forvert-tispe og bor her i Salangen hos en flott familie. I familien bor også Ylva, Frøyas mamma og en Cocertispe.
Frøya er ofte hos oss, noen ganger alene og noen ganger sammen med mamma Ylva. Hun er en trivelig frøken som er glad i fart og spenning, elsker vann og har såvidt begynt å få interesse for rypa.
Frøya har blitt 3 BIS valp og har stillt en gang i juniorklasse på NKK, det resulterte i exellent med CK og 3 beste tispe, bestemor Wilma måtte bøye seg i støvet og fikk plasseringen bak lillespøet.
Frøya skal på utstilling igjen i juni, og vi satser på å ta opp igjen blodsportreningen så snart snyen er borte i marka.

N. Midnight Sun "Nova": Bor på vestlandet og er med på mange aktiviteter. Hun har startet blodsportrening og lydighetstrening.
Eieren tok en tur innom "oldemor" Inger på knl. Desperado, der fikk de mange gode tips og Nova fikk seg en skikkelig utstillingsklipp. I går stillte de for første gang i juniorklasse og fikk exellent og en flott kritikk. Vi regner med at damen blir å delta på flere utstillinger og kanskje blir det både noen blodsporprøver og lydighetsprøver etterhvert.

N. Stardust "Stella": Stella bor et par timers kjøring unna oss, men vi har ikke truffet henne enda sia hun flyttet, men håper vi treffest i løpet av sommeren.
Tilbakemeldingene fra eierne har vært flotte, de er veldig fornøyde med en trivelig, sosial hund som fungerer godt i familien og aktivitetene. Vi ser fram til å få bilder av damen etterhvert.

VI SENDER MANGE GRATULASJONER TIL HELE GJENGEN I FENOMEN-KULLET OG ØNSKER DERE LYKKE TIL VIDERE.

11.04

Oooo hoii, kor tia går.........helt utrolig å tenke på at Bella og Lorangs valper er 2 år i dag, synes nettopp vi var på Oslotur med Bella for å lage disse hærlige små.
Alle 6 har det flott og fungerer supert.
4 har vært i røntgen og fått avlest hoftene, men de to siste har lovet å gjøre det snart. En av tispene (Ellie) fikk HD C, men ingenting hun merker noe til.
N. Bailyes "Philip" : Har det supert og trivest godt på Hønefoss. Vi får ofte mange flotte bilder av gutten som er med på forskjellige aktiviteter. Nå venter vi bare på HD resultatet og krysser fingrene for at det er supert.
N. Galliano " Gaius": Gaius var her et par måneder i fjor sommer, på grunn av tidsklemme og familieforøkelse bestemte hans eiere seg for å omplassere han. I dag har han det supert hos en meget engasjert dame utenfor Oslo, her får han trene både, lydighet, spor og jakt. Gaius er HD-fri. Vi håper å få noen bilder av han etterhvert.
N. Kahlua "Kazan": Selv om han bor bare et par timer unna så har vi ikke hørt eller sett så mye fra han, men siste rapport sier at de har det flott sammen og at han fungerer meget godt. Vi håper de tar en tur innom snart om de drar forbi. Kazan er ikke røntget enda, men det er like om hjørnet og vi krysser fingrene.
N. Sheridan "Kenzo": Blomstrer og trives i Sverige der han bor med en trivelig familie som har en eldre springerhanne fra før. Kenzo er øyelyst fri, HD - fri og MH testet med flott resultat. Exellent fra juniorklasse.
Mulig han får damebesøk etterhvert.
SVCH. N. Tia Maria "Tia": Denne damen har stått på og ble i fjor Svensk Viltsporchampion med 3 x 1 premier med Hederspris . Øyelyst -fri, HD -fri, Exellent fra juniorklasse. MH-testet med flott resultat. Og akkurat nå ligger hun god og rund etter å blitt parret med Sisustar`s Countryboy "Solo", valper ventes rundt 1 mai. Vi ønsker lykke til.
N. Sambucha "Ellie": Bor utenfor Tromsø og har det topp der. Ellie ble omplassert innenfor familien på grunn av allergi. Hun har fortsatt god kontakt med sin første familie da de bor like ved. Vi håper å treffe på henne når vi tar turen til Tromsø i juni. Ellie har HD grad C.

Vi ønsker alle "Likørene" lykke til videre og håper det blir en smakfull bursdagsfeiring.

18.03

Så har vi vært i Harstad med damene. 18 påmeldte, men noen kom ikke, Ylva (N. Cool Creation) stillte ikke denne gang på grunn av sykdom.
Resultatet ble slik:
Frøya (N. Nothern Light) exellent, 1 junior.konk, CK og 3 btk
Wilma (Collowin Heather of Hutton) Exellent, 1 konk, CK og 4 btk.
Mira (N. Snowhite in Black) Exellent, 2 konk chk, CK
Tootsie (N. Cadillac) Exellent
Thea (N. Chevelle) Exellent
Lille Frøya på 10 mnd. slo til og gjorde det best av våre og klarte å plassere seg som nr 3 i btk, og til og med gamlemor Wilma på 8 år holder koken og ble nr. 4.

Det ble finsk BIR og BIM og det var den finskeide veteranen Desperados Romeo som stakk av med BIR, vi gratulerer så mye.

20.01 Søte N.Tia Maria som bor på kennel Kristara i Sverige ble i går øyelyst uten anmerkninger og er nå klar for avl. Går alt etter planen så blir det valper etter henne til våren/sommeren. Vi gratulerer og ønsker lykke til videre.