© Wilma`s Verden.

   

NYHETER 2009

27.11 Kom hjem fra Tromsø i dag, hærlig var det da både Wilma, Neo og Zarah tok imot meg overlykkelige, det er rett og slett ille å være uten hudekontakt i dagevis. Drar til Tromsø igjen over helga og da skal jeg besøke Tootsie fra AmCar-kullet så jeg får dempet hunde-abstinensene litt, og får jeg tid så har jeg jo 3 Nelvanabarn til i byen som jeg kan oppsøke.
Etter å ha sett gjennom dagens post tok jeg fram siste Hundesport som var kommet, her var det MYE interessant lesing om oppdrett og jeg ble sittende å lese det hele, man kjenner seg så godt igjen som oppdretter i artiklene. Håpet er jo at dette leses av flest mulig der ute, ikke bare de som ønsker å ha kull på tispa si, men også hannhundeiere som bør være like kritisk til tisper som tispeeiere er til hanner de skal velge.
Den første artikelen tar for seg hvordan det er å ha valpekull, kan nok være interessant lesestoff for valpekjøpere som kan få forståelse for den jobben en oppdretter har med et kull og at det ikke handler om penger, og at det iblandt kan være litt "kaotisk" i heimen under et valpekull :-) Så folkens, ta dere tid og les disse artikler, det er meget lærerrikt.
PS. Kommer en artikkel i VG i morgen (lørdag) der det er en artikkel om Neo og Stine og utdanningen de driver med nå.
26.11 I dag kom Bajaz (N.Special Design) sitt resultat på DNA testen for Cord1-genet. Han har to kopier at det normale genet og er dermed fri, bære lækkert :-)
23.11

Æ e mæktig imponert.......fikk mail fra Astrid Indrebø ved NKK i dag der hun kunne forklare hvorfor HD indexen kan variere innenfor et kull, man lærer hver dag i dette gamet :-)
Her er hva hun skriver:

Årsaken til ulik indeks for hanner og tisper som det tilfellet du nevner, er at indexen også tar hensyn til kjønn, fødselsår og året hundens røntges. Dersom forekomsten av HD er større for hanner enn for tisper I en gitt rase, vil en hannhund med A-hofter få en noe bedre indeks enn en tispe med A-hofter.

Her er et eksempel vi bruker på NKKs Oppdretterskole:

Hannhund Fido: Indeks 116,05 (rtg '05)

Tispe Frida: Indeks 114,47 (rtg '05)

Tispe Frøya: Indeks 114,89 (rtg '06)

Årsak

Hannhundene i rasen har en noe dårligere HD-score enn tispene

derfor får en HD-fri hannhund noe høyere indeks enn sine kullsøstre

Gj.sn score 2006 var noe dårligere enn i 2005

Derfor får Frøya en noe høyere indeks enn Frida

Mvh

Astrid Indrebø

veterinær fagsjef I Norsk Kennel Klub

 

23.11 Nytt HD resultat tikka inn i dag.................N.Perfect Stroke "Theo" fikk supre A hofter han også, vi puster lettet ut og venter nå bare på Chili`s resultat, han skal i røntgen fredag denne uken :-)
21.11 Klikka litt rundt på DogWeb og så litt på HD indexer, til min store forundring fant jeg flere kull der det er ulik HD index på hannene i forhold til tispene i kull, hannene har da høyere HD index, vet ikke hvor vanlig dette er da jeg ikke har orket å gå igjennom så mange, men i alle fall vårt Snow-kull fikk det resultatet, noen av tispene har hatt kull, men ingen er røntget ennå, alle tispene ligger på en idex på 111,17 mens hannene har 112,06. Har sendt en mail til NKK med spørsmål om dette, men er nyskjerrig på om det er flere av dere der ute som har vært borti lignende???
04.11 Har vært i Tromsø noen dager og feiret Dag`s bursdag, spist mye og god mat og shoppa masse, innimellom er det hærlig med litt byliv, men sannelig e det godt å komme heim igjen også.
Fikk sjekka Dogweb mens vi var der og så da at Balder (Nelvana`s Made by Picasso) hadde fått sitt HD resultat, og det ble da C hofter som er svak grad HD. Heldigvis vil det mest sannsynlig ikke bety så mye for Balder som er kvikk og rask. Nå mangler vi bare resultat fra Chili og Theo og krysser fingrene for at det går bra.
31.10 -Var på foredrag med Arne Aarrestad i går, han foreleste om 100% positiv hverdagslydighet, man blir aldri ferdig utlært i "gamet" og det er godt med litt ny innputt iblandt, og så blir man jo litt mere motiverte til å trene litt også da.
Venter nå på at siste snyen skal gi seg i marka så får jeg legge et slepespor av elg til Wilma, da blir ho så hoppende glad, er så vanvittig motivert på spor at jeg må roe ned og late som vi ikke skal spore før sporstart ellers så blir starten eksplosiv og med for stor fart, da er det lett å miste vinkler.
26.10
Så var vi tilbake igjen etter en veldig trivelig utstillingshelg i Tromsø med gode venner.
På fredag var vi på besøk hos Kompis (Nelvana`s Brasse) sin familie, vi fikk klippt han og ble servert en fantastisk middag i trivelig selskap, det var skikkelig koselig. Kompis var tøff og stillte opp på valpeshow selv om han ikke hadde fått trent seg skikkelig til dette, han ble BIR og 3 BIG, det var godt over 1000 hunder samlet i hallen og Kompis tok det hele med stor ro og syntes bare det var moro, han tok seg en blund i buret sitt når han ble trøtt.
Resultatene ble "sådær" ellers for vår del, lørdag fikk både Bajaz og Ylva 2 pr. dommeren hadde hentet fram rødsløyfa til Ylva, men ba henne ta en runde til, hun sa at hun måtte komme seg til dyrelegen med henne for hun hadde vont i en fot???, Kristin tok Ylva til dyrelegen som var i lokalene og fikk beskjed at hun var superfrisk og absolutt ikke halt, hun burde jo fått KIB om dommeren mente hun haltet, men fikk heller blått da, ja, ja, sånn er vel "gamet" iblandt, Bajaz var for høy og for lite utviklet (stillte i juniorkl), men Piffien fikk da 1 premie og 1 jkk. Eddy (Finnlidens End of Crime) pappa til Fotballkullet hadde kommet den lange veien fra Gälliware og fikk CERT og BIM, var så hyggelig å treffe dem igjen og så artig at han gjorde det så godt, BIR ble en vakker tispe fra Orkanger som heter Choco Dots Cassandra. - Vi gratulerer.

BIM Finnliden`s End of Crime og BIR Choco Dots Cassandra
Dommer for dagen var Lilian Jonsson
Kritikkene fra lørdag var umulig å tyde, det kunne ligne arabisk skrift og det var ikke mange ordene vi forsto, klaget til skriveren som sa han kunne "oversette" senere, men det ble det jo lite tid til.

Søndag var det NKK-utstilling og dommer var Jan Roger Sauge.
Her gjorde Bajaz det bedre og fikk 1 uk, 1ukk med Hederspris, samme fikk Ylva i juniorklasse, Piffi fikk ren 1 premie, så her snudde det litt om og de to som fikk 2 premie lørdag fikk nå hederspris.
Wilma og Bella fikk begge ren 1 premie og ble nr. 3 og 4 konk. Beste tispe og BIR ble den samme som lørdag og beste hanne med BIM ble FI,EE,LT, & LV CH Nobhill All The Way som var kommet hele den lange veien fra Helsinki.

BIM FI,EE,LT, & LV CH Nobhill All The Way og BIR Choco Dots Cassandra

I tillegg så benyttet vi anledningen til å få øyelyst både Wilma og Bella i helgen, begge uten anmerkninger.

Søndag fikk vi også hilse på lille Tootsie (Nelvana`s Cadillac) på 3 mnd., hun har vokst mye og er ei skikkelig tøff lita jente, veldig trygg og uredd med full fart og ser meget godt bygd ut for alderen.
Artig var det å se at hun gjenkjente plystringen min.
(Klikk på rød tekst for å se bilder av hundene fra helga)
15.10 Her plinger det inn HD resultater fra Kunst-kullet, nå er det Buster (N. Nordic Art) fra Trondhjem som har vært i røntgen, han fikk det samme fantastiske resultat som de andre som har vært i røntgen, nemlig A hofter, vi gratulerer så mye å fortsetter feiringa her. Balder i Bodø har vært i røntgen så vi venter i spenning på svar derfra.
Her koser jeg meg for tia med lille "Ludo" som er på besøk et par dager, blir reint valpesjuk nu, han er en hærlig liten krabat med full fart, bilder kommer.
29.09 AAAAAAAAAAA......er vel en deilig bokstav, i alle fall når man venter på HD resultater. I dag kom det svar på Ylva`s (N.Cool Creation) hofter og hun fikk supre A-hofter hun også. Nå har 3 av kunstkullet vært i røntgen og fått A så nå venter vi spent på om det er flere som tar turen og får fotografert sine hofter.
28.09

Endelig kom HD-resultatet på Bajaz (N.Special Design) og han fikk da også supre A-hofter, nå skal han rabiesvaksineres så han kan reise ut i verden på jakt etter flere sløyfer i mange fine farger så Monica får noe å pynte opp den nye leiligheta med.
Nå skal vi fortsette å oppdatere DogWeb i vente på Ylvas resultat.

Lille Dina fra Fotball-kullet har vært på valpeshow i Bergen, hun fikk flott kritikk, men trenger nok mere trening på dette, kunne nok vist seg bedre om hun hadde vært tryggere på hva som skulle foregå. Vi regner med de hiver seg i selen og trener mer på dette og kommer sterkt tilbake, ønsker dem lykke til videre.
Her er det dommeren skrev:
4 mnd gammel, noe forsiktig tispe. M.g type. Velsk hode med godt skjønspreg. Skulle hatt noe tbl.lagt skulder. Fin kropp for alder, bra prop. Passe benst. i.f.t kropp. Beveg m/bra steglengde. Men trenger me selvtillit for å komme til sin rett.

Premiering: 1-2

Dommeren heter Børge Espeland.

24.09

Himmel og hav......tenk nå er de første Nelvanabarna blitt hele 3 år. Vi sender masse gratulasjoner til alle i Snow-kullet.
Her er litt om dem alle:

Alle som har vært i røntgen har fått supre A-hofter og alle som er øyelyst er friske på øynene.
Elvis:
- har det supert i Tromsø og er en kar med supert gemytt.
Var litt plaget en stund med kløe, det viste seg etterhvert å være lus stakkaren var blitt smittet av og han fikk gå på en laaaang kur, nå håper vi alt er bra. Han har ikke vært i HD-røntgen ennå, men vi håper han snart tar turen dit.
Har møtt han flere gang disse 3 årene og har hatt gleden av å passe han, er en kar med et vanvittig bra gemytt som går godt sammen med alt og alle.

Werner:
Holder som kjent til i Lofoten og har det flott der som familie og turhund.
Han hadde vi også gleden av å passe da han var junior. Han er en skikkelig grov kar med mye pels og har et supert temperamang.

Santo:
Han og familien kom innom oss i sommer, han har utviklet seg til en flott kar med staselig pels.
Også han har et supert gemytt og går sammen med det meste. Trenes en del på spor og er et naturtalent.

Bella:
Er blitt en flott dame som allerede har fått 3 cert på utstilling og står nå for championatet. Hun har fått baby i heimen, det har hun taklet supert. Ellers så går hun godt sammen med alle dyrene på gården. Det er nå planlagt et kull etter henne til våren.

Tuva:
Tuva er like god og snill som alltid. Hun har utviklet badegalskap, elsker vann og har vanskelig for å ikke bade.
I sommer hadde Tuva et kull på 6 valper med flotte " Eddy" fra Gällware. Hun taklet morsrollen supert og det ble 3 tisper og 3 hanner.
Nå er hun totalt fri for pels og må vente med å stille på utstilling.

Nelli:
Hun har også 3 cert på utstilling og står for championatet.
Hun ble parret med en hanne fra sør-sverige, men det ble desverre ingen valper, har nå forsøkt igjen med "Bertil" fra knl. Finnliden,
så den 20 september ble det født 3 hanner og 4 tisper der. Deres kennelnavn er Snow Show.

Mira:
Hun gjorde det store i april og ble tittelert med Norsk Utstilling Champion. I mai reiste vi og parret henne på Nannestad med vakre "Birk" og 25 juli fikk hun 4 hanner og 4 tisper her hos oss. Hun viste seg å være en meget god mor som ofret seg totalt for sine små.
Hun er nå overdratt til Karin og er ferdig med sin tid som forverttispe.

Vi ønsker dem alle en fin bursdagsfeiring og lykke til videre i livet.

20.09 Vi sender masse gratulasjoner til Nelvana`s Snowracer (Nelli) som fikk 7 valper i dag på kennel Snow Show. Det ble en fin fordeling med 3 hanner og 4 tisper, etter boka skal alle være lever/hvit/tan.
18.09 I dag kom endelig Piffi`s (N.Taste of Art) Hd-resultat inn på DogWeb, hun fikk supre A-hofter og jubelen står i taket både her, i Bjerkvik og hos pappa Pablo i Finland. Neste uke regner vi med Bajaz sitt resultat kommer inn. Nå håper vi flere fra Kunst-kullet tar turen i røntgen så vi får denne spenningen fort overstått.
16.09

Bajaz og Monica tok turen innom oss i dag, de har vært her og tatt HD-røntgen av han så han var en smule slapp, orket ikke se på rampegjengen vår som er gærne for tia, skjønner han forsåvidt godt for et sånt gjeng er det nok bare Wilma som kan kontrollere med sin myndighet.
No skal vi sitte "stand by" med dataen og trykke oppdater på DogWeb til resultatene til Piffi og Bajaz har tikket inn. Så får vi se om det er flere i Kunst-kullet som snart tar turen i røntgen.
Sjekk bilde av en veldig søvnig Bajaz.

14.09 I dag tegnet vi årets første ettersøkshund-avtale for Wilma. Hun skal være ettersøkshund for et større jaktlag i Lavangen, kjekt at hun kan begynne å tjene til livets opphold selv nå ;-). Så får vi se om det ramler inn flere avtaler etterhvert, elgjakta begynner neste helg så da må alle jaktlag ha sine avtaler klare.
10.09 I går kveld kom Piffi og Rune innom på besøk, Piffi var en smule redusert da hun kom rett fra HD-røntgen, huff.............no blir det en spennende og nervøs tid framover å vente på resultatet, regner med jeg kommer til å klikke meg inn på Dogweb flere gang i døgnet. Bajaz har allerede betalt til NKK så nå er det bare å bestille timen, Ylva regner vi med å røntge når det passer seg slik at hun er her i Salangen.
06.09

Hurrraaa, for Ylva, Bajaz og Piffi som har vært på utstilling i Ballangen i dag. Vi var mektig spente sia dommeren ga både i dag og går mye blått og gult til de rasene hun dømte, så spenningen var stor på hva disse tre juniorene skulle få. Men dommeren likte tydeligvis det hun så og ga alle tre 1 premie, Bajaz fikk i tillegg Hederspris, og lille Ylvaen vår slo virkelig til med CK, CERT og BIR.

Dommer: Saija Juutilainen, Finland
Kritikker:

Bajaz:
15 mnd juniorhanne med utm. siluett. Fina prop., benstamme, og resning. Ennu litt smal helhet og trenger tid at utvikla seg. Mask. hode med fine prop. Lange øron. Bra uttrykk og bett. Fina läppar. Lite for mye halsskinn. Utm. øverlinje. Typiska vinklar. Starka tassar. Lovande päls. Rør sig m. lätta & rastypiska steg. Ennu litt trång bak & løs i front, men jättelovande helhet.
Premiering: 1 jk, 1jkk, HP

Ylva:
15 mnd juniortik m fine prop. og benstamme. Fem. hode. Bra bitt og leppelinje. Tilstr. stopp. Aningen for ljusa ögon. Fine långa oron. Halsen skal være litt lenger. Velutv. kropp. Typiska vinklar. Lite for brant överarm. Fine, starka tassar. Lovande pels. Velburen svans. Rør sig med bra steglängd  från sidan. Överlinje borde vara strammare. Har ennu litt valpete frembeinsrørelser. Lovende helhet."
1.kval, 1.konk, CK, CERT, 1 BTK, BIR

Piffi:
15.mnd.velutviklet juniortik med passende benstamme og fine proposjoner. Bra hode som burde vært litt lengre. Bra bitt og lepper.Bra uttrykk og velansatte øron. Aningen for mye kinn. Utmerket hals. Velvinklet med fina tassar.Står ennu litt transysk? i front. Trenger mer muskler. Lovende pels. Vàlburen svans. Aningen før brant kors.Rør sig med bra steglàngd men alt for løs i front ànnu. Trevlig temprament.
1. kval   2 konk


N. Special Design "Bajaz", N. Taste of Art "Piffi" og N. Cool Creation "Ylva"

24.08 I dag har Nelli vært i ultralyd, og tenk......de så hele 7 stk, enten e di søkkanes gode å lese ultralydbilda på Mo eller så blir det MANGE, på Mira så veterinærene hær 5 og vi fikk 8.
Vi ønsker ho i alle fall lykke til videre i drektigheta.
22.08 Nelli (Nelvana`s Snowracer) har vært på utstilling på Mo i dag, det resulterte i et til CERT og BIR med en flott kritikk, ikke verst for en dame som mest sannsynlig er 4 uker drektig. Hun skal i ultralyd snart så får vi se om det blir resultat av romansen med Bertil på knl. Finnliden. Vi sender gratulasjoner til deres lille Erah som ble BIR og BIG 3 valp.
02.08
Skal si ungspøet gjør det godt for tia........Bajaz gikk hen og tok sitt fjerde CERT som junior, tror det er på tide han får seg ei blåsløyfe snart så vi får deinn matmora hans ned på landjorda igjen :-), neida han fortjener virkelig hver ei sløyfe han har fått. Ylvamor gjorde det også godt i dag og fikk CK i sin nedrøytete tilstand. Begge fikk hærlige kritikker av dommer Rita Kadike som selv er Cocker-oppdretter. Bajaz eier kunne ikke stille selv så da ble Veslemøy (Storm`s mamma) leid inn til oppgaven, det gikk helt supert i dag da de hadde funnet litt ut av hverandre, Kristin, som er medeier i Ylva, har trent henne godt og hun var en sann engel i ringen og har begynt å få rutine på dette allerede som junior. Vi sender masse gratulasjoner.

BIM og BIR begge dagene på Lofotutstillnga 2009. BIM: Nelvana's Special Design og handler Veslemøy Drangevåg til venstre. BIR: High Scores Xtra Ordinary

I dag har vi hatt storbesøk, Santo fra Snow-kullet og hans famile er på ferie her nord og tok turen innom. Det var skikkelig artig å se han igjen, sist jeg så han var han junior og lite utviklet, han har forandret seg MYE i positiv retning, har masse pels, hærlig hannhund-temperamang og er veldig lik sin mamma Wilma.
Tusen takk for at dere tok den ekstra kjøreturen det var å komme innom hær, det var så koselig å få besøk av dere alle.
Her er nye bilder av staskaren fra Jevnaker. -Santo
01.08 HURRRAAA, Bajaz tok sitt 3 CERT og BIM i dag i juniorklasse på Lofotutstillinga med en kjempekritikk, dette til tross for at han passet en hel del spesiellt i BIR/BIM konkurransen. Vår Ylva stillte også i juniorklasse, hun fikk 1 premie og Hederspris med en super kritikk, hun er totalt nedrøytet så vi er kjempegodt fornøyde med det. Elke Marie Bunk sin High Score tispe fikk cert og ble BIR, vi sender masse gratulasjoner.
Nå ønsker vi dem lykke til i morgen med ny dommer og nye muligheter.
27.06 har fått trivelig rapport fra Balder og familien i Bodø. Han har vært på 1 års kontroll hos veterinæren og fått sin vaksine, veterinæren fant ingenting å sette fingeren på og han er frisk, rask og sterk. Ellers er han blitt en kløpper på å svømme og apportere pinner, er mye på tur både i marka, joggeturer og sykkelturer. Han har fått seg en kompis i en 13 år gammel Working-springer spaniel "Buddy". Et par nye bilder på Balders side.
14.06

HVIKEN HELG.........Vi har vært på dobbelutstilling i Tromsø i helga, med oss hadde vi Bella, Ylva og Bajaz. Det resulterte i 4 CERT, 2 BIR og 2 BIM.
Jeg var lenge usikker på om jeg ville klare å komme meg til Tromsø, ryggen sa NEEEEIIII, men hodet og hjertet sa JAAAAA. Men med så god hjelp som jeg hadde i helga så gikk det veldig greit. Karin som er Mira`s forvert ble med som: Sjåfør, hundefrisør, handler, regnskapsfører, hundelufter, kokk, ryddehjelp, selskapsdame.........ja lista kan bli lang om jeg skal ta med alt, TUUUUUUSEN TAKK Karin for fantastisk hjelp i helga. Ylva`s forvert, Kristin, er en meget dyktig handler så hun både trener og handler henne selv, TUUUUSEN TAKK til henne også for en superjobb, uten dere hadde ikke jeg fått vært med og fått vist hundene i helga. Med på turen var Monica og Bajaz (Nelvana`s Special Design), de har trent mye på utstilling sia NKK i Harstad og det ga resultater, de er blitt kjempeflinke. Fikk med oss en samboer til på hytta, Grethe og hennes Alaska Malamute "Ilouq", et kjempetrivelig gjeng å dra på tur med, Ilouq og Bajaz ble "bestiser", kjekt med hanner som fungerer så godt sammen. Må ha vært en lykkehytte, for Ilouq fikk også topp premiering med CERT og BIR begge dager.

Bilder fra helga


Så til helgas resultater:
Lørdag: Dommer Dominic Harris Scotland
Nelvana`s Special Design "Bajaz" - 1 jk, 1jkk, CK, CERT, 1BHK og BIM
Nelvana`s Snowflake "Bella" - 1ak, 1 akk, CK, CERT, 1 BTK og BIR
Curricos Flitiga Flora "Sheeba" -1ak, 2akk, CK 2 BTK.
Nelvana`s Cool Creation "Ylva" - 1jk, 1jkk, CK, 3BTK.

Søndag: Dommer Angel Garach-Domesh
Nelvana`s Spesial Design "Bajaz" - 1jk. 1jkk, CK, CERT, 1BHK, BIR og 3BIG
Nelvana`s Cool Creation "Ylva" - 1jk, 1jkk, CK, CERT, 1BTK, BIM.

05.06 Kom en trivelig hilsen på mail fra Chili som bor langt der "Sør", han er blitt en skikkelig badenymfe, her er en video av gutten: http://www.youtube.com/watch?v=ajeRgeOGOKg
18.05
16 og 17 mai blei tilbragt på hytta ilag med trivelige venner, med oss på turen hadde vi med 5 hunder (Wilma, Bella, Neo, Ylva og Zahra). Det har vært et fantastisk vær, knallsol og varmt, og best av alt......fortsatt masse sny igjen på fjellet og bra føre. De voksne hundene blei med Stine på langturer begge dagene så de var ganske slitne på kveldstid. Ylva og Zahra var med på litt kortere turer og i tillegg så leka de Non-stop heile dagen, så de var en smule trøtt de også. Masse god grillmat blei konsumert og vi fikk til og med sett Grand Prix og heia på Alexander. Hadde vel lovet bilder fra vårt lille 17-mai tok i fjellet, men det blei rett og slett glømt, men her er noen bilder fra helga - Turbilder
14.05
Har vært litt fraværene med oppdateringen, fikk virus på maskinen og måtte bare la den ligge, men nå er far i huset kommet hjem og han gjorde kort prosess på alt av virus så nå er maskinen frisk igjen. Godt var i alle fall det, for vi har da mye å oppdatere, valpene vokser så det knaker og alle har det supert. I dag startet løpetiden til Mira så jeg fikk hive meg over telefonen for å høre om det var noen rimelige biletter igjen, det ble nå ikke de aller billigste, men vi kommer oss i alle fall nedover til Oslo i rett til. Er kjempespent på å treffe Birk og familien og enda mer spent om det blir noen lekre små etter Oslo-turen. Vi skal være "sørpå" fra mandag til fredag så vi har noen dager på oss. Har gode venner som driver "Berner" oppdrett i Trøkstad så jeg, Karin og Mira tenkte vi skulle besøke dem også.
01.05 I dag har vi vært på sportrening ilag med et kjempetrivelig gjeng fra Bardu Hund. Det ble lagt et langt blodspor til Wilma (ca. 700m) med alle vinkler og blodopphold, dette gikk hun strålende, jeg var bobmesikker på at hun hadde gått seg totalt bort flere gang, men oppdaga hver gang bloddråper i terrenget, hun fikk til og med gå i et område der vi måtte vasse litt i vann, gikk direkte til sporslutt der hun fant både elgskanken og godisen, ho e vanvittig fokusert på jobben og tror ingenting kan distrahere henne av sporet, da er det artig å gå spor. Hadde med vår junior Ylva også, hun fikk såvidt prøvd seg i høst da ho va valp. Ble lagt 2 korte spor til henne, det første brukte hun litt tid på og lukter lenge på blodet, sjekker ut ytterkantene og går greit tilbake på sporet, men vet ikke helt hva ho driver med, spor nr. 2 hadde ho mer aktivitet, starter OK, men stopper innimellom og kikker seg om, har ikke mye trøkk i lina, men gikk på litt lengre line dette sporet, jeg er fornøyd med å få framgang så fort og gleder meg til å legge spor til henne senere, er så artig å se dem lære og utvikle sine egenskaper.
21.04 Glømte jo å ta med noe spesiellt..........fikk nemlig vite at Mira ble Champion på sin pappa Pianos bursdag, det er første champion etter han og samtidig akkurat på dagen 6 år siden hans første valpekull ble født, må da være noe magisk med den 19.04 eller hva?
Fikk og høre at mens juniorene våre fra kunstkullet sprang rundt i ringen i Harstad, var deres pappa Pablo med på show i Kaajani i Finland, Pablo var i showhumør og ble BIR og 4 i gruppa, Baskethill stillte også med oppdrettergruppe og her deltok noen av kunst-gjengens halvsøsken, det resulterte i BIS 3, vi sender mange gratulasjoner.
20.04 I helga trosset vi influensa, feber og full snystorm og dro til Harstad på NKK utstillingen. Angrer absolutt ikke på det.....vår forverttispe Mira (Nelvana`s Snowhite in Black) fikk nemlig Cert og Cacib og ble Norsk Utstillingchampion i an alder av 2,5 år, hun ble i tillegg BIR, men ingen plassering i gruppefinale.. Vi ble så vanvittig hoppende glade, spesiellt artig er det at det ble akkurat hun som fikk det da vi har planlagt å parre henne nå i mai, og hun stillte absolutt i "bikini" da hun har røytet ned nå før løpetiden. 16 springere stillte i Harstad og hele 13 av disse var tisper, vi fikk virkelig springe for østerrikske dommer Heliane Maissen-Jarisch, det ble runde på runde og i åpen klasse tispe var det til slutt bare mamma Wilma og Mira igjen, nå begynte nervene å komme, Mirajenta slo ut mammaen sin i denne klassen, i beste tispeklasse ble det ikke mindre runder, Wilma hadde også fått CK så ho var med her også, men måtte her nøe seg med 4 plass mens Mira sto seirene igjen på 1 plassen og kunne motta CERT og CACIB. Etter noen trampklapprunder i BIR -BIM finalen gikk Mira av med seieren foran den finske BIM hannen (Grooseekers Snow King) Litt spesiellt at det ble Snowhite og Snowking som tok BIR og BIM.
4 av juniorene fra Kunstkullet stille også, Theo fikk flott kritikk 1 premie og CK, Bajaz ville absolutt ikke dette, første han gjorde var å skli på gulvet og ville deretter ikke springe ordentlig, tenner syntes han heller ikke om å vise fram, vi satser på at Monica hiver seg rundt og stormtrener før Tromsø i juni så han får vist seg fram bedre, så han fikk da 2 premie, Ylva og Kristin gjorde en god jobb i ringen, Ylva har trent masse på dette så det ble rein rutine for henne, hun fikk flott kritikk 1 premie og HP, så var det Piffi, hun har vitte et gir høyere enn de andre og har enormt med energi som hun gjerne vil slippe ut, det gikk dermed ikke så greit på det glatte gulvet og hun hang rundt om i bandet, stakkar Rune hadde svære slit med å få dette til å se bra ut, det endte med at dommeren ga henne 2 premie da hun ikke fikk sett henne riktig, nå håper vi Rune ikke gir seg med det, det er bare å trene, da gjerne sammen med flere hunder så kommer det seg. Da vi leste Bajaz sin kritikk, sto det framhevet at han hadde "sissorbite", i alt stress og styr så kobla jeg ikke helt og trodde det var noe feil ved bittet og forstod ikke helt hva dommeren mente, men etterhvert "kobla" engelsken inn i topplokket, blir nesten flau når æ tenker på at æ nesten gikk og klaga til dommeren på den kommentaren på en hund som helt klart har "saksebitt" :-/// Ja, ja får skylde på feber, alderdom, dårlige briller....o.s.v.
Bildene tatt av hundene i ringen ble så mørke at de er ikke noe å legge inn, men her er et par av premiedotten MIRA.
18.04 I dag ble Nelvana`s Snowhite in Black "Mira" øyelyst UA, men han fant visst nok et ørlite øyehår på innsiden og hun fikk da en kommentar på det. Så nå er alt klart for å reise på besøk til Birk på Nannestad i mai. I morgen er det NKK utstilling i Harstad, 16 påmeldte der hele 13 stk er tisper, tenker det blir tøff konkurranse. Resultater fra utstillingen kommer.
30.03 I forrige uke kom det inn en trist nyhet......Piano, pappa til vårt "Snow-kull" døde bare 9 år gammel. Vi har ventet på prøvesvar for å få vite hva som hadde gjordt han så syk, i går kom det mail og det viser seg at han var angrepet av en meget agressiv type E-coli bakterie som har kommet seg inn i et sår han hadde fått på nesen, dyrelegene mente det nok ikke hadde vært håp for han da denne typen var av så aggressiv art. Vi føler med Grete og Jon som har mistet sin gode venn, men er glad vi kan føre hans gode gener videre i hans barn og barnebarn her nord.
Har forresten vært på kurs i helga og lært mye mer om avl og genetikk. Astrid Indrebø og Hilde Bremnes var supre forelesere på NKK`s oppdretterskole del 1 som ble holdt i Tromsø i helga. - Bilde
Mens jeg var i Tromsø var Wilma så heldig å få være hos Bella`s familie, her fikk hun nærkontakt med husets katter og fikk seg enda en ny lekekompis i mastiffen "Luis".
12.03 Så har vi fått svar på hvor mange valper det var i Nellis mage...........INGEN. Kjempeleit at det ikke ble noen valper, vet at hundepasseren til Nelli har ventet lenge på valp etter henne. Den valpen som ble sett på ultralyden har blitt absorbert inne i magen, det hender nå og da. Nå håper vi hun prøver igjen på neste løpetid.
Da blir det forhåpentlig Tuva som blir først ut av jentene i Snow-kullet med å yngle, vi håper i alle fall at hun har noen småttiser på gang, regner med det blir en ultralyd etter ca. 4 uker drektighet. Skal og lage en drektighetsdagbok til Tuva, men venter på bilder fra frier-turen, Eirin kommer innom i neste uke med både Tuva og bildene.
Akkurat nå er vi fullt opptatt av hyttebygginga og vil gjøre det vi makter før påske for da skal vi bare slappe av og feire.
12.03 Ikke bare Tuva har giftet seg, 06 mars tok vi det store skritt, dro til Narvik og giftet oss. Hadde en fantastisk dag med god middag ilag med våre nærmeste, og på kvelden bar det selvfølgelig rett til fjells, der hadde gode venner laget en kjempeoverraskelse til oss, det var fyrt opp i hytta, pyntet med lys og blomster og champagnen sto på is. TUSEN TAKK, vi blei rett og slett mæktig rørt. Storfeiring blir det i påsken :-)-Bilde
04.03 NÅ BLIR DET BRYLLUP!!! Eddy (Finnlidens End of Crime) ble øyelyst og gonioskopiert i dag uten anmerkninger og i mårra setter Tuva (Nelvana`s Snowcrystal) snuten mot Sverige for å inngå ekteskap med den flotte karen. Nå krysser vi fingrene for at flere Nelvana-barn ser dagens lys i mai. Mer informasjon om det planlagte kullet kommer etterhvert.
I går hadde vi trivelig besøk av Bajaz og Monica fra Narvik, og enda triveligere ble det da Ylva og Lill karin også kom, rampen er blitt store og har tydelig nådd pubertetsalder, Bajaz har oppdaget livets dame-gleder og var veldig begeistret for Ylva som ennå lukter av løpetid. -Bilde
08.02 I dag har vi hatt besøk av en liten kjekking, nemlig Kahill`s Northern Bilberry, til daglig kalt Argo og bor i Tromsø.
Han var en kjempetrivelig kar som oppførte seg eksemplarisk her ilag med Wilma.
Fikk seg en liten valpeklipp, men min vonde skulder var ikke helt med på dette så det ble en enkel og rask stuss, men god trening på en kar som må regne med å stå på bord en god stund som voksen når det skal trimmes til Show.
Vi gleder oss til å treffe han og de trivelige eierne igjen på utstillinger til sommeren. Bilder av Argo.
I går var lillemor Ylva innom en tur, ho har blitt stor jente nå (8 mnd.) og har fått sin første løpetid, hun får nok komme hit å bo litt når det nærmer seg stå-dager, ellers blir det vel litt for hett for Ailo-gutten.
I kveld kommer Bella og skal være her mens matmora er på sykehuset, de venter nemlig baby :-))))
Wilma var med på besøk til Tuva og kattene i dag, Wilma blir mer og mer trygg på pusekatter og lar de nå få komme og stryke seg oppetter dem, tidligere har hun holdt seg litt unna disse raringene og ikke helt forstått at de kan koses med, men treffer hun på en ute, ja da setter ho full fart og jager de så langt hun bare kan. Tuva`s eier har bare vært helt fantastisk, har montert bunaden for meg og den ble helt superfantastisk flott.
Godt å ha slike snille og fingernemme valpekjøpere :-)))))))))
02.02 Nelli har vært i ultralyd i dag og veterinæren kunne se 1 valp, men vi håper da at det er flere Nelli & Case barn på vei. Blir spennende å følge med i ukene framover. Link til Nelli`s side
13.01

Kom en gladmelding fra Elvis sin matmor i Tromsø i dag. Tidligere har veterinæren hans ment at han antagelig hadde utviklet allergi da han hadde plager med kløe og en blodprøve påviste dette. Nå viser det seg at kløen hans stammer fra lus...........ikke at det er så bra med lus, men vi ble jo kjempeglade da han antagelig ikke er allergisk likavel, men har hatt luseplagen over lang tid. Lusa har jobbet lenge på Elvis og nå når det ble oppdaget var det store mengder lus over hele han. Han har nå fått tre behandlinger og er helt fin, og slik håper vi han fortsetter. Blodprøven kunne gi samme utslag ved lus også.
Nå får nok Tromsøfolket være nøye og se etter lus på de firbeinte, ikke alltid så enkel å oppdage og sprer seg fort til flere.
Elvis skal snart i HD-røntgen også, gjenstår bare hans HD resultat så er hele kullet røntget, vi krysser fingrene for at han får samme resultat som alle sine søsken, nemlig A :-).
Vi har tidligere avskrevet han fra avl på grunn av allergi, men nå håper vi det var bare luseplage.

05.01 I dag ble Nelli (Nelvana`s Snowracer) parret med Calvdale Car Case. Nå krysser vi fingrene for at Wilma blir bestemor i mars.


Tidligere nyheter

Til forsiden