© Wilma`s Verden.

   

NYHETER 2008

Til nyheter 2006-2007

16.11 I dag har Piffi, Bajaz og Theo vært på valpeshow på en uoffisiell utstilling i Narvik. Alle fikk Hederspris og Piffi ble BIM og Theo BIR, men så skjedde noe rart, Piffi ble ropt opp i BIS-finalen og ble plassert som BIS-4, men egentlig var det jo Theo som skulle vært der, arrangørene kunne ikke annet enn å beklage fadesen i etterkant, men hvem vet hvilken plassering Theo vill fått som allerede hadde slått sin søster og blitt BIR??? Dette valpeshowet skulle jo være en trening for å lære seg hvordan systemet er for disse ferske utstillere, tenker de nok ble meir forvirret enn klokere på utstillingsystemet. Alle tre fikk nå i alle fall fine kritikker og både valper og eiere fikk god trening i å springe og stille selv om det var mye venting og bitende kaldt. tenker vi like godt gratulerer heile gjengen ;-)
20.10 Så va vi vel heime igjen etter ei trivelig helg i godt selskap i Tromsø, de store utstillingsresultater uteblei for vår del, dommeren lørdag mente Tuva haltet og hun fikk da KIB, ingen andre kunne se noe, kun at hun var litt overivrig i første runde, og i tillegg sa han at hun hadde da fått første om ho ikke hadde halta :-(((, men Wilmas datter Nelli fikk da en førstepremie og Wenches Guinnes fikk Cert, BIR, 1BIG og tenk.......2 BIS, vi gratulerer fortsatt.
I valperingen ble Ylva dagens store stjerne og endte opp med BIR og 3 BIG av 8 raser., hele 5 valper var påmeldt og 4 av de var fra Kunst-kullet vårt, det var skikkelig artig å se de små i ringen, alle fikk flotte kritikker og ser lovende ut så det skal bli spennende å følge dem videre, BIM ble broder Theo fra Ankenes, for både han og hans unge handler (Kristine) var dette første gang og jeg synes de var kjempeflinke og tøffe som bare heiv seg ut i det, vi håper å se de med flere ganger. Kristin har vært med på dette før og har vært flink å trene Ylva mye til utstilling, men om både Theo, Bajaz og Piffi ikke klarte å kontrollere seg så synes jeg det var bare hærlig å se dem så lykkelige og uredde for det hele, de syntes jo det var helsupert å være med, og det er jo det aller viktigste, utstillingstrening og full kontroll, ja det kan vi vel få til senere.
Søndag blei en heller ugrei dag for MANGE, her hagla blåsløyfene, kun Nelli av våre fikk 1 premie, Guinnes fikk CK, men de store resultatene stakk finnene av med som stille med 4 finske champions.
Fredagskvelden var vi så heldige å få med oss et oppdretter-kurs med Wenche Farstad som foreleser, utrolig spennende tema og man skulle vel gjerne ha hatt mange flere timer på oss for å sitte å prate om avl og oppdrett. Lørdagskvelden hadde vi samlet et gjeng på 16 (et par retriever eiere, ellers bare springerfolk) som møttes på Steakers for en bedre middag med "nogo attåt", det blei en kjempetrivelig kveld med hærlig mat og et skikkelig trivelig gjeng. Jeg synes alltid at denne oktober-helga i Tromsø går så alt for fort og man får prata så alt for lite med alle andre med "hunde-galskap", spesiellt artig var det å få treffe Nelli og Karina igjen, Nelli har utviklet seg til en flott tispe med hærlige bevegelser, Karina planlegger å ha et kull på henne om ikke lenge og har allerede søkt om kennelnavn. Æ har bestandig med kameraet, men får æ tid til å ta bilder, å neida, men heldigvis har æ snille venner som tar noen for meg og som sender i etterkant, ellers hadde æ ikke hatt et einaste et å legge inn på sia, sku jo gjerne hatt av alle våre håpefulle "Nelvana-barn", så om dere har fine bilder fra utstillingshelga, uansett hva, så send gjerne til meg. Har lagt inn noen bilder fra helga her. Et hett tips er Piffis hærlige dagbok og bildeserier på hjemmesia hennes, den er verd et besøk.
Fikk og en rapport fra Balder i Bodø, det varmet i hjertet å lese om han så jeg la like godt hele brevet inn på Balder`s side.
12.10 I dag har vi invadert heimen til Mira i Bjerkvik. Det blei reine valpetreffet med 3 småtasser som skulle ha sin pelstrim før valpeshowet til helga. Piffi var først ut, hun syntes det var greit nok å bli klippet, men hadde jo mest lyst å være på golvet å leke med storesøster Mira. Bajaz og Theo er blitt skikkelige plugger, Theo er i passe hold og er allerede 17 kilo, Bajaz har holdt den slanke linjen og er et par kilo lettere, men han kan nok med fordel legge på seg litt, flotte var de i alle fall alle tre. Mira syntes det var stor stas med valpebesøk og har en uenderlig tålmodighet med de små, men selv hun syntes det holdt etter et par timer og la seg rett ut på gulvet og orka så vidt å lette på hodet når rampen trampa over ho.
Bilder fra klippetreffet.
Theo har fått ny hjemmesideadresse: http://perfectstroke.piczo.com/?cr=1
Kristin har sendt et nytt ståbilde av Ylva i dag.
21.09 Endelig nede fra fjellet igjen, hytta er nå helt ferdig utvendig og vi er snart ferdig med å legge isolasjonen. Når jeg kom hjem i dag lå det mail fra både Balder og Chili og venta, det går supert med begge, chilimann som hadde fått seg et Cherry-eye er nå helt fin, han er blitt kjempegod på sporsøk og har nå gått spor opp i 200m med 90 graders vinkel uten problem, han skal vel bli en skikkelig reser på spor etterhvert. Balder i Bodø går på valpekurs for tia og det går også supert, han er meget velfungerende både med andre hunder og folk, også han trener på søk og er blitt kjempeflink til å leite opp familiemedlemmene når de er på tur. Fikk noen flotte bilder av balder som er lagt inn på sia hans. Nå venter vi i spenning på at Chili får lagt inn ny video på hjemmesia si.
15.09 Oj, oj, så stolte vi er av Wilmajenta vår, i dag gikk vi fersksporprøve for dommer Geir Nermo i Rossfjord. Wilma har aldri før forsøkt seg på ferskspor og har aldri hatt stor interesse for elg. Men jeg tenkte vi får omså ta det som trening på å lære seg å gå elgspor. Vi så ikke levende elg så Wilma ble satt på et spor vi så i veikanten, hun følgte noe spor, og jeg forsøkte å rose og fortelle at det var riktig at hun skulle søke på dette, ho jobba et kvarters tid, vi kom over noen liggeplasser, men skogen var opptråkket av spor og da hun kom opp på vei igjen brøt vi av for å se om vi fant område der vi kunne se elgen først for å få henne å følge et enkelt individ. På turen ned dro Wilma ut i veikanten og der var det tydelig ferske elgspor, men hvor ferske det er jo vanskelig å se. Nå hadde hun helt klart forstått hva hun skulle søke etter og dommeren sa vi kunne gå dette sporet om jeg syntes hunden virket mer gira på dette. Og gira det blei ho, hadde litt styr med å holde farta nede og måtte ta på meg hansker for å få godt tak på sporlina, vi kom inn i nesten ugjennomtrengelig kratt som ho selvfølgelig skulle utrede grundig med meg etter, ho blei mer og mer gira og ho så mest ut som om ho hadde fått teft på rypa da vi hørte det dundra i bakken, det var elgen som blei skremt opp av liggeplassen på en høyde like over oss. Så Wilma hadde da klart å lede oss fram til elgen. Helt fantastisk hvor fort de lærer, fra ene øyeblikket å ikke bry seg om elg og elglukt, til å plutselig bli fortalt at, joda, NÅ skal du bry deg, og så gjøre det slik man skal på ferskspor. Wilma er nå godkjent som ettersøkshund på skadet vilt (i alle fall så snart vi får sendt inn papirene til NKK) så i kveld blei det både tørka strupe og litt extra mat på jenta. På tur hjem stakk vi innom Løksebotn og henta Ylva, ho skal være her noen dager og vi skal se om vi får gått litt blodspor i mårra. Akkurat no ligg ho rett ut her på gulvet ved senga til mamma Wilma.
10.09 I dag har Wilma vært på tur ilag med premiedotten Neo mens jeg var på jobb. Og i kveld fikk vi besøk av vakre Bajaz fra Narvik, han har utviklet seg meget bra og det skal bli så spennende å følge med i utviklinga på han. Om Monica klarer å få det å klaffe så kommer kanskje hun også til Tromsø i oktober på valpeshow. Nytt ståbilde av Bajaz (Nelvana`s Special Design)
09.09

Har vært lite tid til oppdatering i det siste, har brukt dagene på jobb og kveldene på jegerprøvestudie, og innimellom dette har jeg klippet hunder til utstillinga. Men nå kan jeg puste ut.......Jegerprøveeksamen ble bestått i går så nu blir det vel passe utrygt å ferdes i fjellet :-) (for alle andre)
I helga var jeg, Karin og Eirin på utstilling i Ballangen med Bella, Mira og Tuva fra Snow-kullet. Det gikk aldeles strålende.......lørdagen ble Bella BIR med cert og 1 btk, Mira en god nr. 2 med CK og Tuva plassert som nr. 3 med 1 kvalitet, det var hele 5 tisper i unghundklassen, dommer var Harry Tast fra Finland. Søndag ble Bella igjen BIR med cert og 1 btk, Mira nr.2 med HP og beskjed om at om hun hadde vært en tanke slankere hadde hun fått CK ;-)))((( , Tuva ble igjen nr 3 med 1 kvalitet, denne dagen var de 4 unghundtisper og en i åpen klasse (vi sender gratulasjoner til Annica som fikk CK), dommer var Bjarne Sørensen fra Norge. Så nå er hele 3 tisper (Mira, Nelli og Bella) fra Snow-kullet klar for Championatet og det før fylte 2 år, ikke verst. Wilma får nok knallhard konkurranse om storcertet om hun også stiller i oktober.
Vi var og så heldige og ha skikkelig heiagjeng, 3 av valpene fra Kunst-kullet møtte opp og fikk god sosialisering, de virker kjempetrygge og er bare helt hærlig. Det var flere fra Salangen som gjorde det stort på utstillinga, vår venn Neo (toller) ble BIR og 2 BiG, og Shanti (Flat) til Ingeborg og Rangvald slo til og ble BIR og 1 BIG, men ble ikke plassert i BIS, men tenk så morro bare det å være med i finalen.
Theo fikk vi også hilse på da vi kjørte forbi der han bor, en trivelig og flott fyr som satte STOR pris på besøk av sine storesøstre. Se bilder fra helga her. Det er også lagt inn nye ståbilder av Mira, Bella og Tuva på deres sider.

30.08 Har fått masse flotte bilder fra Buster i Trondheim, det går bare supert med han også, han er en flott fyr, passe tøff, meget selskapsyk, lydig og ikke minst GLAD sier familien hans. Han har til og med fått seg en springervenninne i samme gata som er bare 5 dager eldre og kommer fra Sundsvall. Nå har jeg laget egen side til han også med bilder - Buster
28.08

Vi fortsetter å feire.......i dag kom røntgenresultatet på Nelli (Nelvana`s Snowracer) og hun fikk beste resultat som er A, nå er 6 av 7 hunder fra Snow-kullet røntget, og alle med A, bare Elvis gjenstår og vi håper det ikke blir så lenge til han tar turen i røntgen.
Har fått flere flotte bilder og statusrapport fra Buster ( Nelvana`s Nordic Art) i Trondhjem, det går bare supert med han og han har til og med fått seg en springervenninne på samme alder som bor i samme gata. Håper å få lagt inn bilder av han i løpet av helga.
I dag kom stamtavlene til Kunst-kullet og jeg skal få sendt de avgårde i morgen, det har tatt litt tid, men det er nok på grunn av ferieavviklingen i NKK.
Det blir lite oppdatering i Wilma`s dagbok for tia, jeg jobber på dagtid, går jegerprøvekurs nesten hver kveld og i ledige stunder klipper jeg hunder til utstillinga og leser til jegerprøven som har eksamen dagen etter utstillinga i Ballangen (passa så utrolig dårlig det da). Så godt å ha Stine som har tatt Wilma med på flotte lange turer om dagene så slipper jeg ha dårlig samvittighet for henne.
I kveld kom Ylva hit og skal være til i mårra, synes hun har vokst selv om det er få dager sia jeg så ho sist, og i mårra tidlig kommer Tuva og Bella for å klippes for utstilling.
Samtidig leter jeg også etter elg i området, tenkte vi skulle få tatt ferssporprøve da flere jegere har tatt kontakt og lurer på om Wilma er godkjent, men vi mangler jo fersksporprøven.

24.08

I dag feirer vi Nelli ( Nelvana`s Snowracer) på Mo som fikk CERT og ble BIM for Svenske dommer Karl Gunnar Staffberg. I går stillte hun for Russiske? Lavinia Ster og fikk da CK og nr 3 i vinnerklassen. Nå gleder vi oss til å se ho i Tromsø i oktober på jakten etter storcertet. Både Nelli og Mira (Nelvana`s Snowhite in Black) står nå for Championatet.........spennende.

20.08 For tiden er Ylva (vår forverttispe) her hos oss, og i dag kom søstera Piffi fra Bjerkvik en tur innom, gjensynsgleden va stor og de herja hemningslaust, ikke så enkelt å rive seg løs fra leken for å slappe av da, spesiellt Piffi syntes det var bortkasta tid å måtte ligge i ro under kaffeselskapet, men Ylva er mer vant til å bo sammen med andre hunder og har lært å koble av. God trening ble det i alle fall for lille Piff som fikk friheten i belønning når ho roa seg ned. Se bilder av de to håpefulle - Fotoalbum
Forsøkte oss også på nye ståbilder av Piffen som har vokse mye sia sist. -Bilder Piffi
11.08 Enda et nytt HURRRRAAAA, for endelig kom Bella`s røntgenresultat, også hun har A hofter. Nå venter vi bare på at Nelli og Elvis tar en tur i røntgen og krysser fingrene for at også de får HD-fri.
01.08

Nå er vi godt i gang med å få opp hytta som vi bygger på fjellet her i Salangen, Dag hadde god hjelp av et gjeng kompiser og etter 2 dager var taket på plass. gjett om vi gleder oss til å nyte late dager der oppe når vi er ferdige. Bilder av hytta.

28.07 Et nytt HURRRRAAA for Tuva (Nelvana`s Snowcrystal) som har fått svar på HD-røntgen, også hun fikk det beste resultat....A :-)
21.07. HURRRRAAAAA for Werner (Nelvana`s Snowball Fighter) som fikk beste resultat på HD-avlesningen, nemlig A hofter. Onsdag skal Bella og Tuva i røntgen så det er spennende tider.
08.06 Det ble 1 premie på Nelli igjen på Norsk Spaniel klub`s utstilling i Trondhjem på søndagen. Hun ble og beste unghundtispe. Kritikker kommer etterhvert og bilde er lagt ut på Nelli`s side.
07.06 Nelli (Nelvana`s Snowracer) har vært på NKK`s utstilling i Trondhjem i dag, det ble en 1 premie i unghundklasse og nr 3 i konkurranseklassen, vi gratulerer så mye, godt jobba i en så hard konkurranse (ca. 40 springere påmeldt). Nå håper vi å få et skikkelig ståbilde av Nelli som vi kan legge inn på sia hennes.
02.06 Føler meg veldig priviligert som har fått mulighet til å hilse på de 5 herlige ulvevalpene som er på Polar Zoo. Disse skal nå sosialiseres på mennesker og det blir spennende å se resultatet av det. Bilder
01.06

Ai, ai, ai, Mira gjorde reprise av suksessen i går og fikk CERT, BIR og 2 BIG i dag også, denne gang for dommer Ove Gjermundson, han ga henne en flott kritikk og ville gjerne ha ho med seg hjem :-))).
Nå mangler det bare at hun blir 2 år og kan være med i jakten på storcertet for å bli Norsk utstillingchampion, så oktoberutstillingen blir dobbelt så spennende for oss nå.
Karin har gjordt en flott jobb med Mira og fikk god kritikk på handlingen. Vi er lovet bilder etterhvert som de har kommet seg hjem. De må no først rydde veggplass så de får hengt opp ALLE rosetter fra helga.

KVELD:
Så, der har vi fått inn bilde av Mira med sine premier - Mira
Wilma fikk og en overraskelse på døra i kveld, det var premie fra Troms elghundklubb som et bevis på at hun ble viltsporchampion i september 2007. - Div.bilder

31.05 HURRRRAAAA for Mira-jenta vår (Nelvana`s Snowhite in Black) som slo til og fikk CERT, BIR og 2 BIG for Finske dommer Raita Ritva på Tromsø hundeklubbs utstilling i dag. Hun fikk en fantastisk kritikk og alt var supert, dommeren kysset henne og sa: -Slik skal en springer se ut. Gjett om vi er stolte her. Bilde kommer senere. Nå krysser vi fingrene for mårradagen og dommer Ove Gjermundson.
27.05 Vi må gratulere pappaen til vårt Snow-kull, Piano, som klarte den store bragd å bli BEST IN SHOW veteran på Spanielspesialen i helga.
Fikk inn en trivelig hilsen i gjesteboka fra Nelli (Nelvana`s Snowracer), hun har da fått seg hjemmeside, etterhvert regner vi med der kommer flust av bilder og informasjon, sjekk den her http://www.123hjemme side.no/engelskspringerspaniel /16649484
04.05 Jeg og jentene har vært og besøkt Bella og hennes familie i dag -BILDER
mens Dag og guttene har vært på polar Zoo -BILDER
30.04
I dag har vi vært på en aldri så liten hvalsafari. Trengte ikke dra så langt, bare ned til sjøen her. det var en flokk på 8 som jakta på sild i fjorden, artig for vår gjest fra Nederland som aldri har sett slike før.

(Bildet er hentet fra Salangen Nyheter - LINK)
29.04 Har vært i ny ultralyd med Wilma og denne gang kunne veterinæren telle 6 mulig 7 fostre, håper det ikke er flere :-)
19.04 Ja, ja, så var den spenninga over, har vært på NKK`n i Harstad, men det blei ikke no championat denne gang heller, dommeren så ut til å ha en forkjærlighet til den blå farge. De fleste norske hundene røk ut en etter en med blått, så vi er kjempefornøyd med at Wilma klarte å få 1 kvalitet og 1 konk, ikke verst på en dag der dommeren holdt hardt på de røde sløyfene, mulig de ikke hadde så mange av de ;-) Kennel High Scoore stakk av med certene og BIR og BIM, men så har de og mange vakre hunder. Vi gratulerer så mye.
11.04 Hipp hurrrrraaaa for Mira som fikk A-hofter på HD røntgingen sin, det tok kun en uke fra bildene var tatt til vi fikk svar på Dogweb. No gjenstår 5 valper fra Snow-kullet som ikke har vært i røntgen enda, men fortsetter trenden så går jo dette supert.
02.04

I dag har jeg vært med Mira (N. Snowhite in Black) i HD-røntgen. Hoftene så fine ut, men vi får vente i spenning å se hva ekspertene sier, regner med resultatet kommer på Dogweb om 1 til 2 uker.
Bella og Tuva skal vi vente litt med da det kolliderte med løpetiden.

23.03

Så var vi tilbake igjen fra Finland, det hele tok 39 timer, på den tiden har vi kjørt 150 mil, gått to lange flotte turer, spist deilig middag, parret hundene, tatt badstu, hatt en trivelig kveld på kennel Baskethill`s, sovet en laaaang natts søvn, vært på IKEA et par timer og handla kjøtt på grensa.
Det ble bare en parring på kvelden dag 12, håper inderlig det holder. Nå får vi vente i 3 uker til vi kan ta ultralyd for å se om det ble noe resultat, håper virkelig det, vi opplevde Pablo som en hanne med fantastisk gemytt, meget snill, uredd og samtidig myk av natur, god masse i kroppen og herlige bevegelser. Vi fikk og hilse på hans siste avkom, 8 små nurk som enda ikke hadde fått åpnet øynene.
Vi takker Jaana og Timo på kennel Baskethill`s for deres gjestfrihet. -Bilder fra turen kommer og jeg skal lage drektighet/valpedagbok så snart påsken er over.

11.03 Etter en evighet med venting startet endelig løpetida til Wilma, så nå blir det påskefeiring i Finland, må starte å kjøre på påskeaften.
06.02 I dag kom resultat fra England på Bella (N Snowflake) og hun kom ut som fri, altså normal. Nå venter vi bare på Santo og Elvis sine resultater og krysser fingrene for dem.
30.01 Hurrrrraaa for "Santo" - Nelvana`s Snow Show som har fått HD- resultatet, og det ble A-hofter, nå venter vi bare på resultatet fra DNA-testen hans. Regner med det ikke blir så veldig lenge før vi får resultat fra flere "Snow-barn"
24.01 -Santo har vært i HD-røntgen og samtidig fått tatt DNA-testen for cord-1 genet, så nå er det bare å vente i spenning på resultater. Werner har og gitt lyd fra seg og sendte oss et bilde av seg og den flotte naturen han har å springe i uti Lofoten -Bilde.
15.01 Har vært med Bella, Mira og Tuva til gonioskopiering i dag på Finnsnes. Alle oppførte seg som prinsesser og ingen fikk anmerkninger på øynene. Har sendt inn ny DNA-prøve på Bella, denne gang fikk den tørke leeenge før den ble pakket i konvolutten og sendt, krysser fingre for at vi ikke får nytt testutstyr fra England.