© Wilma`s Verden.

   

NYHETER 2011

15.12

Så er det avgjordt, Gaius (N. Galliano) flytter til Danmark, nærmere på landet i Tølløse. Det har vært enorm etterspørsel etter han i det siste og det har vært mye spekulering før eieren kom fram til hvilket alternativ som passet best. Han er til og med blitt testet av politiet med tanke på videreutvikling til narkotikahund, Gaius bestod testene fint og politiet var veldig interesserte, men Gaius eiere har hatt mange interesserte og et ektepar utpekte seg, de bor på en nedlagt bondegård i Danmark, begge er vant med hund og driver med jakt. Planen er at Gaius skal være ferdig trent til jakta neste høst.
Rett utenfor huset har de store treningsområder med både fasan, rådyr og ender.
Ekteparet har vært hos Gaius et par dager tidligere denne uken, og i morgen reiser han med eieren (fra Oslo) for å bli kjent med sin nye danske familie.
Vi ønsker dem og Gaius lykke til og gleder oss til å høre hvordan det går med jakt-treningen.
Takk til nåværende eiere også for at de har lagt ned en stor jobb i å finne riktig hjem til han og ikke minst for all kjærlighet han har fått i den tiden han har bodd i Oslo.
Gaius fotoside

28.10

Har vært en rolig periode, vi har vært opptatt med oppussing av kjøkken og har samtidig fått en aldri så liten familieforøkelse :-)
Men noen Nelvanaer er da ute i vinden og har sendt oss rapporter.
Først ut er Nelvana`s Tia Maria som bor på kennel Kristara i Sverige, for et par måneder siden ble hun Svensk Viltsporchampion og nå, 18 måneder gammel, har hun gjennomgått MH-testen (mentaltest) med et fantastisk resultat. Noen bilder fra testen er lagt inn på TIA`S side.

Så har vi fått en del flotte bilder at Nelvana`s Perfect Stroke "Theo" som sammen med matfar har jobbet godt under rypejakta. Theo er fantastisk i fjellet, leter opp og støkker rypene, henter både fars ryper og andre jaktkamerater sin fangst. Mulig det kommer en reportasje i vinter eller neste høst i et jaktblad om Theo som jakthund. Bilder av Theo på jakt.

21.09 Enda ei gla-melding kom inn her, det er Kenzo "Nelvana`Sheridan" som bor i Sverige som har vært i HD- røntgen og fått perfekte A hofter, i tillegg har hatt tatt øyelysning med resultat UA, vi gratulerer så mye følger spent med i utviklingen til den unge herremannen som nylig fikk fantastisk resultat på mentaltesten.
08 sept.

KNOLL og TOTT har vært på tur igjen :-)
Har hatt en fantastisk koselig helg sammen med min gode venninne Karin og hennes Mira på camping i Skjomen, Karin kjørte inn de aaaaalt for smale veiene med den gedigne campingbilen som er 250 bred på veier som er akkurat like brei, godt det var flust med møteplasser. Været var helt topp og vi stillte ikke hundene før søndag, så vi hadde mest bare avslapping.
Gaius (N. Galliano) fikk Exellent i juniorklasse med fin kritikk, han har fått god trening på å omgås så mange hunder.
Trond og ungene kom et tur innom utstillingen på søndag, de var snille og tok med seg lille Frøya (N. Nothern Light) til oss så hun kunne få stillt i valpeshowet, og det var absolutt ikke dumt.....den lille damen fikk BIR, 1 BIG og 3 BIS.
Tusen takk til Karin og Mira for ei fantastisk helg, vi lever lenge på sånne tura.
Flere bilder fra turen i fotoalbum 2011 og har lagt inn noen flere bilder av Gaius og Frøya

Mens vi har sprunget venstrerunder med hundene har Helge og Desperado`s Yunior (pappa til Fenomen-kullet) vært ute i bushen og gjort det stort, de fikk bestått på både jaktannleggsprøve og vannapport, vi gratulerer så masse.Yunior leverer flott.

29.08 Hipp hurra for Gaius (N.Galliano) som fikk Hd-resultat A.
Vi har vært i Tromsø i helga på utstilling, det har vært litt "sådær" med resultatene. Gaius, Tootsie og lille Frøya stillte lørdag, her haglet det med blåsløyfer, kun Eddie (Finnliden`s End of Crime) fikk ren rød (Exellent), resten blått (very God) og ingen BIR-BIM.
Søndag stillte Mira, Tootsie og Wilma på NKK i pøsregn, det ble Very god på Tootsie og Exellent på Mira og Wilma, men ingen CK, det ble nok den store dagen for Finland, men vi sender en gratulasjon til søte Senja fra knl. Mi Mio som også fikk CK. Vi hadde store håp for Eddie denne dagen, kun 3 hanner var påmeldt, men 2 kom ikke, han ville blitt både Norsk og Svensk Champion om han hadde fått Certet.
Helgen store stjerne ble da vår nykommer, lille Frøya (N.Nothern Light), hun ble BIR valp og 4 BIG, vi gratulerer også Desperados Citrix som ble BIM.
Skal se over bildene fra helga, selv fikk jeg ikke tid å ta noen bilder når jeg handlet hundene, men snille Linda tok noen bilder for meg på søndagen og håper å få tilsendt noen bilder fra gjengen som var med.
Tusen takk til hele gjengen som var med, vi hadde en fantastisk trivelig helg, middagen på lørdagen er blitt en fin tradisjon og så trivelig at våre svenske venner er med.
21.08 I dag kom det inn en stor glad-melding fra Sverige, Nelvana`s Tia Maria har klart den store bragd å bli Svensk Viltsporchampion, bare 16 måneder gammel. Hun gikk til en fantastisk 1 pris med max poengsum og Hederspris. GRATULERER.
20.08 Mange gratulasjoner sendes til Kenzo (N. Sheridan) og fører Marita som besto MH-testen med glans, dommeren var imponert over Kenzogutten :-)
04.07 Gratulerer til N. Camaro som fikk A hofter, nå er hele Am-car kullet røntget og alle fri, 2 med B og resten med A.
03.07 I dag har jeg og jentene vært og besøkt ulvene i Polar Zoo, en fantastisk opplevelse Bilder og video fra Wolf Camp
29 juli Hipp hurra for Nelvana`s Tia Maria som har tatt 2 førstepriser på viltspor på et par dager i Sverige, hun er bare 16 måneder og har en laaaang sporkarriere foran seg. Hun har og vært i HD røntgen og fikk HD-fri med B, vi sender masse gratulasjoner og ønsker lykke til videre.
Her hos oss er "Gaius" kommet for å bli en tid til før han reiser tilbake til Oslo til familien sin, han koser seg sammen med bestemor Wilma med bading og fine fjellturer.
Har meldt han på utstilling i Tromsø, men her må det nok trenes noe først.
Tidligere i uka hadde vi koselig besøk av en datter av Nelli, Lomi som hun heter kommer fra Kennel Snow Show og er Wilma`s barnebarn, kjempekoselig at de tok turen innom.
07 juli Bare å ta av seg hatten for.......Tootsie (N. Cadillac) og Trond slo til i dag igjen med ny 1 premie på blodspor. Så nå står den lille damen ikke bare for utstillingschamionatet men også for Viltsporchampionatet, FANTASTISK jobbet av dem begge. Nå er det bare en 1 pris på ordinærprøve som gjenstår så er V.championatet i boks, vi krysser fingre, labber og tær :-)
27 juni
Tootsie (N. Cadillac) og Trond gir seg ikke, ikke før har de blitt godkjent som ettersøksekvipage på skadet vilt så har de i dag tatt 1 premie på blodspor med UTMERKET på alle punkt. Vi er bare så stolte av dem.
22 juni

BEAUTY & BRAIN -
Hærremin.....ikke før har Tootsie gått sin første blodsporprøve så er hun ettersøkshund. I dag tok hun og Trond fersksporprøven i Tromsø og fikk bestått uten problem. Vi er så kjempestolte av den lille damen og fantastiske valpekjøpere som har jobbet godt og ikke minst utrolig fort :-)
VI GRATULERER SÅÅÅÅÅÅÅÅ MYE.

22 juni Kom inn en hyggelig beskjed fra Tootsie (N.Caddilac) og fører Trond som har bestått blodsporprøve, nå håper vi hun klarer fersksporprøven like greit og kan bli ettersøkshund til høsten. Men de har visst nok planer om å gå flere blodsporprøver også i jakten på Championatet. Tootsie og Trond har nettopp begynt treningen og gikk et kurs nå nylig, de har hatt en strålende framgang og Tootsie jobber meget godt i sporet, men tenker Trond gjør en like god jobb, de er jo sammen om å klare utfordringene.
17 juni I dag kom det inn en hyggelig melding fra Chili (N. Piece of Art), han har trent agility og ble nr.4 i klubbmesterskapet, nå håper vi de stiller på flere konkurranser og har det kjempegøy. Chili har og vist stor iver i blodspor og de har planer om å stille på prøve snart.
22 mai. Hurrraa, Tootsie (N. Cadillac) slår til igjen og fikk Exellent i unghundkl. CK, CERT, BIR og 4 BIG. Denne gang for dommer Lena Stålhanske som ga en suveren kritikk.
Nå venter vi på bilder av go-jenta, men ført må de kjøre den laaaange veien hjem til Tromsø.
21.05 Her ferires for fullt, i går formiddag kom det inn melding fra Tromsø-jenta Tootsie som er i Hammerfest på utstilling. Hun ble alene springer, ingen stor fordel, men dommeren likte henne godt, det første han sa da de kom inn i ringen var: -"I`m in love", vi regner med det var Tootsie han siktet til og ikke Trond :-0.
Hun stillte i unghundklasse og fikk Exellent, CK, CERT, BIR og 3 BIG, vi gratulerer så mye.
Samtidig var pappa til vårt valpekull, Desperado`s Yunior, i Ålesund på utstilling, dette var hans første i åpen klasse og vi var veldig spente............men gutten gjorde rent bord i gutteklassen, Exellent, CK, CERT og BIM, vi sender mange gratulasjoner til både han og hans dyktige fører Helge og ønsker lykke til i dag også.
Tootsie skal også stille i dag, det blir for Svenske dommer Lena Stålhanske. Trond som handler henne har trent mye og blitt meget dyktig å vise henne frem. Så nå skal jeg sitte her hjemme foran telefonen, bite negler, gå litt rundt meg selv og vente på nye resultater fra både Hammerfest og Ålesund.
08.05 I dag har vi hatt mye å feire, Fotball-kullet fyller 2 år og vi sender mange gratulasjoner til dem alle og selvfølgelig til mamma Tuva og pappa Eddy.
Men her i kveld kom det inn en liten overraskelse pr. mail fra Sverige, 1 år gamle Tia (N.Tia Maria) har bestått anlagsprovet (blodspor) på første forsøk. Det var ikke noe enkelt spor hun fikk gå, tørr mark, sterk vind. masse elghår, et margebein og mest sannsynlig er det ulvan som har herjet med elgkadaveret da sporet gikk midt i et område det er er observert ulv. Så Tia har tydelig jobbet godt.
Her er hva som sto i mailen:

Ett spår med mycket vind, väldigt torra marker, en stor fläck med mycket älghår och även ett märgben i spåret. Detta mitt i ett vargrevir och vi tror det kan vara varg som har raggat av älgen hår.
Ingen lätt utmaning för en ung hund men Tia jobbar på bra i spåret och reder ut alla problem J så här skriver domaren:

En ung tik som gör ett bra arbete.
Vid vinkel 1 ligger massor av älgragg som hon undersöker.
Sträcka 4 hittar hon ett älgben får sen en längre tappt men reder även ut den självständigt. Blåser mycket som hunden ej har någon hjälp av.
Tia klarade provet på 27 minuter och blev Godkänd.
Nu tränar vi vidare till öppenklass spåren.

Vi sender mange gratulasjoner og ønsker dem lykke til videre.
Her er Tia`s egen bildeside.

24.03 Hipp, hipp, hurrrraaaaa for N.Corvette som fikk sitt HD resultat i dag, en stor deilig AAAAAAA ble det.
21.03

Endelig hjemme igjen etter ei lang og ekstremt trivelig helg. Var på utstilling i Harstad lørdag og dro rett opp til fjells etterpå og hjemme igjen i dag, mandag kveld.
Fredag dro vi (jeg, Wilma, Tootsie, Jane og Trond) ned til Bjerkvik og til Mira`s familie, go mat og drikke og en kjempekoselig kveld ble det.
Lørdags morgen bar det til Harstad.
Var OK fornøyd etter utstillingen, våre 5 fikk alle exellent, og de tre yngste fikk CK.
Bajaz var først ute, han fikk 1 og CK selv med vannhale, ikke verst, han er heldigvis allerede bedre nå.
Så var det Thea og Tootsie (Am-Car kullet) som konkurrerte i unghundklasse, begge fikk 1 og CK, Thea nr 1 og Tootsie en god nr. 2.
Gamlemor Wilma fikk ren 1 premie i åpen klasse, dommeren mente hun krøket seg noe da hun sprang, håper ikke det er noe galt på gang.
Mira fikk også ren 1 premie i Championklasse.
Ser ut til at "gamlingene" må vike plassen for de yngre nå, kjempemorro.
Som forventet gikk BIR og BIM til Kennel High Score, de stillte sine flotte dansker og jeg må si meg helt enig i dommerens valg, vakre hunder.
Etter utstillingen bar det rett til fjells på hytta, Tootsie, Jane og Trond ble med og vi hadde det såååå trivelig og kom ikke hjem før i ettermiddag (mandag).
Jeg fikk som vanlig ikke tatt ett eneste bilde, men Jane var snill å knipse litt for meg.
Se bilder fra utstillingen og fjellet under Div bilder 2011

16.02 Fantastisk..........enda en A ramla inn........Nelvana`s Teamplayer "Dennis" fikk nemlig A på sitt HD-resultat, 4 av 6 i Fotballkullet er nå røntget fri, vi venter i spenning på svaret til de to siste.
04.02 Denne trenden liker vi......................johoooooo, Nelvana`s Topscore "Rubi" fikk HD - A og vi sender masse gratulasjoner både til Eirin og eiere.
26.01 Hurra for Ludo (N. Firebird) som fikk supre A hofter, nå gjenstår bare resultat fra 2 i kullet, så langt er det supert.
19.01 Hærlige nyheter å få på nyåret......."Thea" (N.Chevelle) fikk resultat i dag på HD røntgen og det blei en super AAAAAAAA :-) vi sender masse gratulasjoner. 5 fra Am-Car kullet er nå røntget fri og det gjenstår bare resultat fra 3, vi regner med det tikker inn flere resultat etterhvert.