(Utklippt fra kennel Collowin)

 

Greta är fjärde generationen Collowinspringrar. Av G-kullens 6 valpar så är 4 röntgade, alla med A- Höfter. 3 stycken är ögonlysta och dessa är utan anmärkning. Greta ingår ibland dessa. Hon är också efter fucosidosfria föräldrar. Greta är en mysig lever-vit tjej som är charmerande, samtidigt som hon gillar när det händer saker . Greta har en fantastisk mentalitet och älskar alla -både människor och djur. Hennes pappa är ifrån välkända kennel Salix i Norge. SALIX HARVEST REASON är motsvarande norsk utställningschampion i en konkurrerande klubb till Kennel klubben. Han tävlar också mycket framgångsrikt i Lydnad med sin 75-årige ägare. Gretas mor ä r SVCH COLLOWIN EBONY OF EASTFIELD. Ebba har två stycken Certifikatkvalité ifrån de enda två utställningar hon varit på, och är svensk Viltspårschampion.

Greta har  flera CK på utställning i stor konkurrens ifrån junior och unghundsklass för engelska rasdomare, och blev också meriterad för svenskt viltspårschampionat innan hon fyllt 15 månader! Numera även Norsk viltspårschampion. Vi  jakttränar henne för eventuell start på jaktanlagsprov och jaktprov - spår och vatten.

Greta är en godmodig och människokär  springer som är lugn inomhus, men på typiskt spanielmanér följer efter matte Kerstin runt i huset. Hon är mycket förtjust i småbarn och delar gärna en smörgås med barnbarnet Linnea. Kerstin har gått flera lydnadskurser med Greta, som visat sig vara följsam och förhoppningsvis så ska de avancera till tävlingslydnad snart.. De har provat på agility som de tyckte var mycket roligt och gav mersmak. Greta är lekfull och har alltid burit på pinnar och leksaker som hon gärna hämtar på kommando. Charmerande egenheter, som att stjäla servetter ur middagsgästernas knän och att alltid känna igen ljudet av familjens två bilar bland andra av samma modell, är några av de saker som gör Greta speciell!

Husse Pelle började viltspårsträna Greta strax före hon fyllde ett år, och inom loppet av två månader så lyckades de erövra 3 x 1:a pris i öppen klass, och allt detta före hon blev 15 månader! Så blev hon Svensk Viltspårschampion, och har senare fått ytterligare flera 1:or på viltspårsprov. Greta har nu lyckats att erövra en 1'a och provbäst i Norge och blev då Norsk viltspårschampion. Hon kommer att starta på viltspårsprov i  Finland år 2006, för att försöka att erövra även den finska och därmed också den nordiska viltspårstiteln.

Utställningskarriären började lysande för Greta med ett flertal BIR-Valp inklusive gruppplaceringar. I junior och unghundsklass har hon fått tre stycken CertifikatKvalité, alla för engelska rasspecialister i stor konkurrens på Skokloster och två Uddevalla-utställningar! Greta har blivit 3.a Bästa Tik ifrån unghundsklass bland 87 anmälda springrar. Hon har även ingått i sin mors BIS-Avelsgrupp på SSRK. Greta tog sitt fjärde CK i öppen klass, och vi planerar att visa henne mer när tiden tillåter.

Greta älskar att vistas i skogen med alla dess intressanta dofter och spår, och stöter gärna fågel, hare och rådjur när tillfälle ges. Hon spårar kanin och apporterar fågel på land och i vatten. Vi hoppas att hinna träna henne inför ev. start på jaktanlagsprov och jaktprov   Spår och Vatten inom närmsta framtiden.

Hon bor till vardags hos sina duktiga fodervärdar Kerstin och Pelle i Sävedalen, och jag vill tacka dem för allt arbete som de lagt ned på Greta!